КиМ: Не дозволити егзодус Срба

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је, након сједнице Бироа за координацију служби безбједности у чијем је фокусу било Косово и Метохија, да су све службе безбједности добиле задатке шта треба да раде, а да је суштина да буде спријечен егзодус Срба са Космета.

Србија 16.11.2018 | 11:33
КиМ: Не дозволити егзодус Срба
Он је нагласио да из разумљивих разлога не може да каже који су задаци сваке службе понаособ, али да је суштина да се спријечи неки нови егзодус Срба са Космета.

Стефановић је навао да је на састанку сагледана цјелокупна ситуација безбједности, с посебним освртом на Косово и Метохију, а највише на формирање такозване војске самопроглашеног Косова јер је то у супротности са свим међународно-правним документима.

– Тренутни циљ Србије је да одговори на те изазове и спријечи да се Срби из јужне покрајине, који се с правом осјећају несигурно, не осјећају тако, као и да спријечимо нестабилност и да се она прелије на остале дијелове Србије – рекао је Стефановић за Телевизију Прва. 

На питање шта Србија још може да уради прије него што се, за свега неколико дана, у Интерполу постави питање чланства самопроглашеног Косова у тој међународној организацији, Стефановић је одговорио да се анализирају све државе које ће доћи на гласање и да ту сада постоји доза неизвјесности, јер је гласање тајно.

– Истражујемо и коруптивне активности, да ли неко са Косова поклонима или новцем покушава да купи те гласове – рекао је Стефановић и додао да ће ти докази, ако буду прикупљени, бити предочени Интерполу.

Он је нагласио да ће Србија указати на то зашто Косово не би требало да буде члан Интерпола, почевши од питања цурења података о терористима, преко организованог криминала, који на Косову цвјета.

– Имамо добре правне и политичке аргуменете, с тим да је питање ко је и колико спреман да их прихвати. Ништа није ријешено док није ријешено, боримо се до посљедњег тренутка, до посљедњег тренутка причамо са свима и указујемо на све аргументе – рекао је Стефановић.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мирослав

16.11.2018 10:36

Одлазим одлазим

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОЈКО

16.11.2018 11:21

Какав егзодус будалетино? Па Срба на Косову нема висе од 80000 хиљада! Сваки дан само млатите празну сламу,а Косово це бити примљено у Интерпол! Хехехе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабан

16.11.2018 12:02

Биће Гојко кад додик доведе свој народ

Name

решење је једноставно

16.11.2018 17:24

Решење је једноставно,ти као министар се преселиш доле и упишеш децу у школу,сви остали виде и одлуче да нису у страху и фрци јер и министар живи са нама,и то министра полиције.

Name

Преваранти

16.11.2018 17:19

Кад одете ви са власт као И у Републици Српској Додик И његови бескицмењаци онда це народ престати одлазити,све сте унистили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.11.2018 23:40

Исти сценарио у рс. Ко први прода имање - најбоља цена, ко је задњи нема ниста. Познато са КиМ.

Name

Нострадамус

17.11.2018 15:44

Ре тацно. Оно мало Срба сто има на КиМ бит це протјерани због политике Србије.Не лазите народ са некаквим повлацењем примања од неких небитних дрзава за које висе од пола градјана Србије нису ни цули. Нико вас не тјера да признате КиМ а ви упорно водите неке преговоре а сви ти преговори иду у правцу признања КиМ.Без фактицког признања сурадјивати са институцијама у Пристини у сфери оног највазнијег економије. Ако несто производите гледајте да им то продате.