KiM: Ne dozvoliti egzodus Srba

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je, nakon sjednice Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti u čijem je fokusu bilo Kosovo i Metohija, da su sve službe bezbjednosti dobile zadatke šta treba da rade, a da je suština da bude spriječen egzodus Srba sa Kosmeta.

Srbija 16.11.2018 | 11:33
KiM: Ne dozvoliti egzodus Srba
On je naglasio da iz razumljivih razloga ne može da kaže koji su zadaci svake službe ponaosob, ali da je suština da se spriječi neki novi egzodus Srba sa Kosmeta.

Stefanović je navao da je na sastanku sagledana cjelokupna situacija bezbjednosti, s posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju, a najviše na formiranje takozvane vojske samoproglašenog Kosova jer je to u suprotnosti sa svim međunarodno-pravnim dokumentima.

– Trenutni cilj Srbije je da odgovori na te izazove i spriječi da se Srbi iz južne pokrajine, koji se s pravom osjećaju nesigurno, ne osjećaju tako, kao i da spriječimo nestabilnost i da se ona prelije na ostale dijelove Srbije – rekao je Stefanović za Televiziju Prva. 

Na pitanje šta Srbija još može da uradi prije nego što se, za svega nekoliko dana, u Interpolu postavi pitanje članstva samoproglašenog Kosova u toj međunarodnoj organizaciji, Stefanović je odgovorio da se analiziraju sve države koje će doći na glasanje i da tu sada postoji doza neizvjesnosti, jer je glasanje tajno.

– Istražujemo i koruptivne aktivnosti, da li neko sa Kosova poklonima ili novcem pokušava da kupi te glasove – rekao je Stefanović i dodao da će ti dokazi, ako budu prikupljeni, biti predočeni Interpolu.

On je naglasio da će Srbija ukazati na to zašto Kosovo ne bi trebalo da bude član Interpola, počevši od pitanja curenja podataka o teroristima, preko organizovanog kriminala, koji na Kosovu cvjeta.

– Imamo dobre pravne i političke argumenete, s tim da je pitanje ko je i koliko spreman da ih prihvati. Ništa nije riješeno dok nije riješeno, borimo se do posljednjeg trenutka, do posljednjeg trenutka pričamo sa svima i ukazujemo na sve argumente – rekao je Stefanović.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Мирослав

16.11.2018 10:36

Одлазим одлазим

ODGOVORITE
Name

GOJKO

16.11.2018 11:21

Kakav egzodus budaletino? Pa Srba na Kosovu nema vise od 80000 hiljada! Svaki dan samo mlatite praznu slamu,a Kosovo ce biti primljeno u Interpol! Hehehe...

ODGOVORITE
Name

Saban

16.11.2018 12:02

Biće Gojko kad dodik dovede svoj narod

Name

rešenje je jednostavno

16.11.2018 17:24

Rešenje je jednostavno,ti kao ministar se preseliš dole i upišeš decu u školu,svi ostali vide i odluče da nisu u strahu i frci jer i ministar živi sa nama,i to ministra policije.

Name

Prevaranti

16.11.2018 17:19

Kad odete vi sa vlast kao I u Republici Srpskoj Dodik I njegovi beskicmenjaci onda ce narod prestati odlaziti,sve ste unistili.

ODGOVORITE
Name

re

16.11.2018 23:40

Isti scenario u rs. Ko prvi proda imanje - najbolja cena, ko je zadnji nema nista. Poznato sa KiM.

Name

Nostradamus

17.11.2018 15:44

Re tacno. Ono malo Srba sto ima na KiM bit ce protjerani zbog politike Srbije.Ne lazite narod sa nekakvim povlacenjem primanja od nekih nebitnih drzava za koje vise od pola gradjana Srbije nisu ni culi. Niko vas ne tjera da priznate KiM a vi uporno vodite neke pregovore a svi ti pregovori idu u pravcu priznanja KiM.Bez faktickog priznanja suradjivati sa institucijama u Pristini u sferi onog najvaznijeg ekonomije. Ako nesto proizvodite gledajte da im to prodate.