"Змајевима" три милиона евра!

Освајањем првог мјеста у групи 3 Б Лиге нација, репрезентација БиХ добиће двоструко већи износ од добијеног за само учешће у новоформираном УЕФА такмичењу.

Фудбал 16.11.2018 | 16:15
"Змајевима" три милиона евра!
Осим промоције у највиши ранг Лиге нација, репрезентација Босне и Херцеговине имаће и финансијску корист, с обзиром да је освајање првог мјеста у групи 3 Б Лиге нација "змајевима" осигурало награду од три милиона евра.

Наиме, уочи почетка новоформираног такмичења, кровна кућа европског фудбала одредила је награде за само учешће репрезентација по ранговима, а посебно се вредновало освајање првог мјеста, које доноси промоцију у виши ранг.

"Змајеви" су тако од самог учешћа у Б Лиги нација инкасирали 1,5 милиона евра, а још толико на име освојене прве позиције, испред Аустрије и Сјеверне Ирске.

Додајмо да ће побједници А Лиге нација бити награђени са 2,25 милиона евра, лиге Ц 1,13 милиона, а најнижег ранга, Д лиге, по 0,75 милиона евра.

Коначни побједник укупно ће зарадити шест милиона евра, другопласирани 4,5 мииона, трећепласирани 3,5 милиона, а репрезентација која учешће на крају сезоне у Лиги нација заврши на четвртом мјесту, добиће 2,5 милиона евра.

Подсјетимо, БиХ је синоћ одиграла меч без голова са Аустријом у Бечу, чиме је такмичење у групи завршила са 10 од могућих 12 бодова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хххх

16.11.2018 16:25

Колико иде ентитетима од тих пара? Паре на сунце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

17.11.2018 19:25

Онолико колико навијате за репку БиХ.