"Zmajevima" tri miliona evra!

Osvajanjem prvog mjesta u grupi 3 B Lige nacija, reprezentacija BiH dobiće dvostruko veći iznos od dobijenog za samo učešće u novoformiranom UEFA takmičenju.

Fudbal 16.11.2018 | 16:15
"Zmajevima" tri miliona evra!
Osim promocije u najviši rang Lige nacija, reprezentacija Bosne i Hercegovine imaće i finansijsku korist, s obzirom da je osvajanje prvog mjesta u grupi 3 B Lige nacija "zmajevima" osiguralo nagradu od tri miliona evra.

Naime, uoči početka novoformiranog takmičenja, krovna kuća evropskog fudbala odredila je nagrade za samo učešće reprezentacija po rangovima, a posebno se vrednovalo osvajanje prvog mjesta, koje donosi promociju u viši rang.

"Zmajevi" su tako od samog učešća u B Ligi nacija inkasirali 1,5 miliona evra, a još toliko na ime osvojene prve pozicije, ispred Austrije i Sjeverne Irske.

Dodajmo da će pobjednici A Lige nacija biti nagrađeni sa 2,25 miliona evra, lige C 1,13 miliona, a najnižeg ranga, D lige, po 0,75 miliona evra.

Konačni pobjednik ukupno će zaraditi šest miliona evra, drugoplasirani 4,5 miiona, trećeplasirani 3,5 miliona, a reprezentacija koja učešće na kraju sezone u Ligi nacija završi na četvrtom mjestu, dobiće 2,5 miliona evra.

Podsjetimo, BiH je sinoć odigrala meč bez golova sa Austrijom u Beču, čime je takmičenje u grupi završila sa 10 od mogućih 12 bodova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hhhh

16.11.2018 16:25

Koliko ide entitetima od tih para? Pare na sunce.

ODGOVORITE
Name

Hercegovac

17.11.2018 19:25

Onoliko koliko navijate za repku BiH.