Фешта на Вемблију: Деби из снова Вилсона, Руни на броју 120!

Нападач Борнмута имао идеалну премијеру у дресу са националним грбом, док се нападач Ди Си Јунајтеда опростио наступом у последња 32 минута утакмице у Лондону - 3:0.  Нови ветрови дувају Немачком: Почела деца да играју фудбал, на стадиону „само“ 35. 000 људи! У Лајпцигу савладана Русија – 3:0.

Фудбал 15.11.2018 | 23:46
Фешта на Вемблију: Деби из снова Вилсона, Руни на броју 120!
Вече по укусу сваког љубитеља фудбала у Енглеској! Горди Албион је одиграо готово перфектну утакмицу на Вемблију и почистио Сједињене Америчке Државе (3:0), чиме је додатно подигао позитивну атмосферу у колевци фудбала која траје од Мундијала у Русији.

Своје вече из снова имао је дебитант Калум Вилсон. Нападач Борнмута је од првог минута добио поверење од Герета Саутгејта, а за то му је узвратио премијерним поготком у дресу националног тима након доброг центаршута Фабијана Делфа у 77. минуту.

Меч је обележио и повратник Вејн Руни. Најбољи стрелац у историји Енглеске, данас се опростио од националног тима одигравши последња 32 утакмице. Нажалост, он није успео да се упише у стрелце у финишу меча, чиме би ово вече дефинитивно постало бајковито.

Енглези су противника сломили снажним ритмом, сличном оном из Севиље прошлог месеца, када је шокирана Шпанија. Одлилчан старт меча био је погубан за госте, који су у само два минута средином првог полувремена вадили лопту из своје мреже. Начео их је Џеси Лингард "лепотицом" у 26. минуту, док је питање побдника практично било решено комбинацијом Санчо - Александер Арлонд у већ следећем нападу.

Саутгејт се одлучио на драстично подмлађени састав, па су на клупи за резервне играче остали искусни појединци као што су Баркли, Дајер, Хендерсон, Кејн, Руни, Стерлинг и Стонс. Ипак, талентовани стручњак је са таквом одлуком на терену добио огромну енергију која је лагано сломила противника.

Овај меч је заправио био идеално загревање Гордог Албиона за окршај са Хрватском, који ће захваљујући данашњем слављу Ватрених над Шпанијом директо одлучивати о пласману у плеј-оф Дивизије А. Шпанији остаје да се нада ремију, који би њу оставио на првом месту у групи 4.

Нови ветрови дувају Немачком: Почела деца да играју фудбал, на стадиону „само“ 35.000 људи! У Лајпцигу савладана Русија – 3:0.

Најбоља Немачка у 2018. години. Тек на концу године. И то против ривала који не припада горњем дому светског фудбала. Мада, какве су бламаже претрпели последњих месеци, Панцери морају да буду охрабрењи издањем из Лајпцига, где су на крилима младости и неке нове енергије славили 3:0.

Стрелци су били момци који би требало да престављају ослонац репрезентације у наредним годинама, јер су им крштенице савезници. Серију је отворио Лерој Сане (8. минут), наставио Никлас Зуле (25), а завршио СержГнабри (40). Редом имају 22, 23 и 23 године, могу комотно деценију наредну да играју за државни тим, само уколико буде подршке са врха и лопти које је делио још један екстра таленат, најмлађи од свих, КајХаверц. Офанзивни везни Леверкузена био је можда и понајбољи актер пријатељске утакмице на стадиону Ред Була, наговестивши да би селектор Јоги Лев могао да му укаже шансу и на знатно захтевнијим мечевима, попут оног заказаног за понедељка у Гелзенкирхену против Холандије.

У сваком случају, смена генерација у Немачкој је неминовност. О томе сведочи и Левова одлука да на терен од првог минута пошаље само двојицу освајача Мундијала из 2014. године (Мануела Нојера иМатијаса Гинтера). Делује као најбољи лек за излазак из мрака лоших резултата. Због тога „само“ 35.000 на објекту који прима више од 44.000, те је голман Нојер признао одмах после меча да је кривица за празна седишта искључиво на репрезентативцима
који су подбацили баш у Русији.

„Нисмо ове године играли тако да бисмо распродали стадион“.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар