Fešta na Vembliju: Debi iz snova Vilsona, Runi na broju 120!

Napadač Bornmuta imao idealnu premijeru u dresu sa nacionalnim grbom, dok se napadač Di Si Junajteda oprostio nastupom u poslednja 32 minuta utakmice u Londonu - 3:0.  Novi vetrovi duvaju Nemačkom: Počela deca da igraju fudbal, na stadionu „samo“ 35. 000 ljudi! U Lajpcigu savladana Rusija – 3:0.

Fudbal 15.11.2018 | 23:46
Fešta na Vembliju: Debi iz snova Vilsona, Runi na broju 120!
Veče po ukusu svakog ljubitelja fudbala u Engleskoj! Gordi Albion je odigrao gotovo perfektnu utakmicu na Vembliju i počistio Sjedinjene Američke Države (3:0), čime je dodatno podigao pozitivnu atmosferu u kolevci fudbala koja traje od Mundijala u Rusiji.

Svoje veče iz snova imao je debitant Kalum Vilson. Napadač Bornmuta je od prvog minuta dobio poverenje od Gereta Sautgejta, a za to mu je uzvratio premijernim pogotkom u dresu nacionalnog tima nakon dobrog centaršuta Fabijana Delfa u 77. minutu.

Meč je obeležio i povratnik Vejn Runi. Najbolji strelac u istoriji Engleske, danas se oprostio od nacionalnog tima odigravši poslednja 32 utakmice. Nažalost, on nije uspeo da se upiše u strelce u finišu meča, čime bi ovo veče definitivno postalo bajkovito.

Englezi su protivnika slomili snažnim ritmom, sličnom onom iz Sevilje prošlog meseca, kada je šokirana Španija. Odlilčan start meča bio je poguban za goste, koji su u samo dva minuta sredinom prvog poluvremena vadili loptu iz svoje mreže. Načeo ih je Džesi Lingard "lepoticom" u 26. minutu, dok je pitanje pobdnika praktično bilo rešeno kombinacijom Sančo - Aleksander Arlond u već sledećem napadu.

Sautgejt se odlučio na drastično podmlađeni sastav, pa su na klupi za rezervne igrače ostali iskusni pojedinci kao što su Barkli, Dajer, Henderson, Kejn, Runi, Sterling i Stons. Ipak, talentovani stručnjak je sa takvom odlukom na terenu dobio ogromnu energiju koja je lagano slomila protivnika.

Ovaj meč je zapravio bio idealno zagrevanje Gordog Albiona za okršaj sa Hrvatskom, koji će zahvaljujući današnjem slavlju Vatrenih nad Španijom direkto odlučivati o plasmanu u plej-of Divizije A. Španiji ostaje da se nada remiju, koji bi nju ostavio na prvom mestu u grupi 4.

Novi vetrovi duvaju Nemačkom: Počela deca da igraju fudbal, na stadionu „samo“ 35.000 ljudi! U Lajpcigu savladana Rusija – 3:0.

Najbolja Nemačka u 2018. godini. Tek na koncu godine. I to protiv rivala koji ne pripada gornjem domu svetskog fudbala. Mada, kakve su blamaže pretrpeli poslednjih meseci, Panceri moraju da budu ohrabrenji izdanjem iz Lajpciga, gde su na krilima mladosti i neke nove energije slavili 3:0.

Strelci su bili momci koji bi trebalo da prestavljaju oslonac reprezentacije u narednim godinama, jer su im krštenice saveznici. Seriju je otvorio Leroj Sane (8. minut), nastavio Niklas Zule (25), a završio SeržGnabri (40). Redom imaju 22, 23 i 23 godine, mogu komotno deceniju narednu da igraju za državni tim, samo ukoliko bude podrške sa vrha i lopti koje je delio još jedan ekstra talenat, najmlađi od svih, KajHaverc. Ofanzivni vezni Leverkuzena bio je možda i ponajbolji akter prijateljske utakmice na stadionu Red Bula, nagovestivši da bi selektor Jogi Lev mogao da mu ukaže šansu i na znatno zahtevnijim mečevima, poput onog zakazanog za ponedeljka u Gelzenkirhenu protiv Holandije.

U svakom slučaju, smena generacija u Nemačkoj je neminovnost. O tome svedoči i Levova odluka da na teren od prvog minuta pošalje samo dvojicu osvajača Mundijala iz 2014. godine (Manuela Nojera iMatijasa Gintera). Deluje kao najbolji lek za izlazak iz mraka loših rezultata. Zbog toga „samo“ 35.000 na objektu koji prima više od 44.000, te je golman Nojer priznao odmah posle meča da je krivica za prazna sedišta isključivo na reprezentativcima
koji su podbacili baš u Rusiji.

„Nismo ove godine igrali tako da bismo rasprodali stadion“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar