Лондон: Федерер сигуран, чека расплет у Новаковој групи!

Федерер победом до завршнице, испали Тим и Нишикори! Швајцарски тенисер Роџер Федерер победио је Кевина Андерсона са 2-0 у трећем мечу групе "Лејтон Хјуит" на Завршном мастерсу у Лондону.  Швајцарац у полуфиналу са првог места.

Тенис 15.11.2018 | 23:28
Лондон: Федерер сигуран, чека расплет у Новаковој групи!
Он је славио са 6:4, 6:3 па су у полуфинале прошли он и Андерсон са по две победе, док су Доминик Тим и Кеи Нишикори испали са турнира. Федерер је прошао као први, а Андерсон као други.

Федереру је математички било довољно и пет гемова што је Швајацарац освојио већ у првом сету.

Он је први направио брејк за 4:3, попустио је и одмах изгубио стечену предност, али Андерсон није искористио позитиван налет, претрпео је нови брејк за 5:4.

После три пропуштене брејк прилике Кевина у десетом гему, Роџер је искористио прву сет лопту и повео са 1-0.

Андерсон је имао више ас удараца од свог ривала, ниједан од играча није бриљирао на првом сервису, али је Федерер далеко био убојитији на други сервис Андерсона, него што је Јужноафриканац био на његов.

То је у комбинацији са сигурнијом игром и већим бројем винера, те мање грешака, Федереру обезбедило брејк и у седмом гему другог сета.

Овог пута Андерсон није успео да се врати, Роџер је још једном одузео сервис Андерсону и после треће меч лопте са 6:3 освојио други сет и победио.

Роџеру Федереру био је довољан само један сет за пролаз у полуфинале завршног мастерс турнира у Лондону, али није се играо са угледом, већ је савладао Кевина Андерсона - 2:0 (6:4, 6:3).

Том победом, Швајцарац је заузео прво место у својој групи, а Јужноафриканца спустио на друго место.

И један и други сада чекају расплет у групи у којој је наш Новак Ђоковић већ обезбедио пролаз, а после дуела са Марином Чилићем (петак, 21.00) видећемо и са које позиције. Поред Хрвата, пласману у полуфинале надају се Џон Изнер и Александер Зверев, који се састају од 15 часова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар