London: Federer siguran, čeka rasplet u Novakovoj grupi!

Federer pobedom do završnice, ispali Tim i Nišikori! Švajcarski teniser Rodžer Federer pobedio je Kevina Andersona sa 2-0 u trećem meču grupe "Lejton Hjuit" na Završnom mastersu u Londonu.  Švajcarac u polufinalu sa prvog mesta.

Tenis 15.11.2018 | 23:28
London: Federer siguran, čeka rasplet u Novakovoj grupi!
On je slavio sa 6:4, 6:3 pa su u polufinale prošli on i Anderson sa po dve pobede, dok su Dominik Tim i Kei Nišikori ispali sa turnira. Federer je prošao kao prvi, a Anderson kao drugi.

Federeru je matematički bilo dovoljno i pet gemova što je Švajacarac osvojio već u prvom setu.

On je prvi napravio brejk za 4:3, popustio je i odmah izgubio stečenu prednost, ali Anderson nije iskoristio pozitivan nalet, pretrpeo je novi brejk za 5:4.

Posle tri propuštene brejk prilike Kevina u desetom gemu, Rodžer je iskoristio prvu set loptu i poveo sa 1-0.

Anderson je imao više as udaraca od svog rivala, nijedan od igrača nije briljirao na prvom servisu, ali je Federer daleko bio ubojitiji na drugi servis Andersona, nego što je Južnoafrikanac bio na njegov.

To je u kombinaciji sa sigurnijom igrom i većim brojem vinera, te manje grešaka, Federeru obezbedilo brejk i u sedmom gemu drugog seta.

Ovog puta Anderson nije uspeo da se vrati, Rodžer je još jednom oduzeo servis Andersonu i posle treće meč lopte sa 6:3 osvojio drugi set i pobedio.

Rodžeru Federeru bio je dovoljan samo jedan set za prolaz u polufinale završnog masters turnira u Londonu, ali nije se igrao sa ugledom, već je savladao Kevina Andersona - 2:0 (6:4, 6:3).

Tom pobedom, Švajcarac je zauzeo prvo mesto u svojoj grupi, a Južnoafrikanca spustio na drugo mesto.

I jedan i drugi sada čekaju rasplet u grupi u kojoj je naš Novak Đoković već obezbedio prolaz, a posle duela sa Marinom Čilićem (petak, 21.00) videćemo i sa koje pozicije. Pored Hrvata, plasmanu u polufinale nadaju se Džon Izner i Aleksander Zverev, koji se sastaju od 15 časova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar