ЕЛ: Реал на 100%, Слукас пресудио својима!

Костас Слукас пресудио својима: Хладан као шприцер са пенала, па тројка у срце Олимпијакосу! Фенер славио у Атини 73:72.  Олимпијакос из дербија у минус! Фенербахче славио у Пиреју. Слукас "пресудио" својима, одличан и Никола Калинић.  Реал остао максималан! Мадриђани сигурни против Химкија.  Химки без Шведа пружио одличан отпор Реалу! Кошаркаши Реал Мадрида задржали су максималан учинак у Евролиги и после утакмице седмог кола са Химкијем.

Кошарка 15.11.2018 | 23:22
ЕЛ: Реал на 100%, Слукас пресудио својима!
У дербију 7. кола Евролиге, као што је могло да се очекује, Олимпијакос и Фенербахче одиграли су "чврсту" утакмицу, а победи су се радовали гости.

Иако је у финишу треће четвртине деловало да ће Олимпијакос успети да се после два везана пораза врати "у плус", црвено-бели нису имали снаге да задрже предност (55:50), већ су доживели још један неуспех, па сада имају укупан учинак 3-4.

Олимпијакос - Фенербахче 72:73 (18:21, 21:18, 14:11, 19:23).

Шесту победу свом тиму донео је бивши дугогодишњи члан црвено-белих из Пиреја, Костас Слукас, који је два минута пре краја везао шест од својих укупно 20 поена, а имао је и четири асистенције.

Најефикаснији после њега у победничком тиму био јеНикола Калинић са 16 поена и четири скока. Српски репрезентативац је промашио шут за три поена на истеку напада гостију 12 секунди пре краја, међутим,Најџел Вилијамс-Гос није био прецизан у шуту који је могао да донесе победу његовом тиму, а потом ниНикола Милутинов "из одбојке".

Занимљиво, Дејвид Блат је одлучио да Американац буде тај који ће решавати утакмицу, па у одлучујућим минутима није уводио искусног Василиса Спанулиса. Да ли је реч о повреди грчког шутера или је то била тренерова одлука, сигурно ће се убрзо сазнати у Грчкој.

Спанулис је у игри провео нешто више од 23 минута и за то време убацио осам поена, уз пет асистенција, два скока, али и четири изгубљене лопте. Ефикаснији од њега били су Јоргос Принтезисса 10 поена и 10 скокова, Вилијамс-Гос са 13 поена (пет аситенција) и Костас Папаниколауса 18 поена. Никола Милутинов је убацио шест, уз пет скокова и четири асистенције за 28 минута у игри.

На супротној страни, поред поменутог Слукаса и Калинића, двоцифрен је био још само Мелих Махмутоглу са 12 поена. Марко Гудурић је играо тек нешто више од два минута и за то време имао једну асистенцију и једну изгубљену лопту.

Олимпијакос у наредном колу игра у Минхену против Бајерна, док Фенер у градском дербију дочекује Дарушафаку.

Победа у финалу Евролиге маја 2017, па два везана пораза од Олимпијакоса, а онда је Фенербахче показао зашто и ове сезоне јуриша на највиши пласман, тако што је ишчупао оба бода у „Дворани мира и пријатељства“ и седмо коло у новом такмичарском циклусу најквалитетнијег такмичења на Старом континенту окончано тријумфом – 73:72.

Иронијом судбине, тријумф у другом делу разиграном домаћину из руке је избио његов бивши члан, КостасСлуакс. Седам година је играо у Пиреју, међутим, није марио за емоције. Најпре је реализовао три пенала после фаулеа Најџела Вилијамса Госа, да би у следећем нападу, пошто бивши играч Партизана није завршио акцију свог тима, погодио тројку и одвео госте из Истанбула на, чинило се, безбедно одстојање. А онда јеСлукасов имењак, Папаниколау погодио, такође, са велике удаљености и из тешке позције, примакао домаћина на само поен заостатка.

Још кад је екипа Дејвида Блата одбила напад Фенера указала јој се шанса за тријумф, међутим, НајџелВилијамс Гос није успео да из два покушаја поентира, није ни из одбитка то урадио ни Никола Милутинов, па је Фенер славио на тешком гостовању. Била је то шеста везана победа за тим Жељка Обрадовића у свим такмичењима, овога пута драгоценија услед сазнања да трофејни стратег није могао да повређеног Јана Веселог.

Слукас је био најефикаснији играч утакмице (20 поена), пратио га је Никола Калинић (16, три скока), док МаркоГудурић за два минута и 11 секунди није успео да се упуише у листу стрелаца. За Олимпијакос је КостасПапаниколау бројао до 18, Најџел Вилијамс Гос се зауставио на 13 (пет од девет из игре), а НиколаМилутинов је уписао свега шест поена.

Реал остао максималан! Мадриђани сигурни против Химкија.

Кошаркаши Реал Мадрида задржали су максималан учинак у Евролиги и после утакмице седмог кола са Химкијем.

Мадриђани су савладали госте из Русије 79:74 (19:12, 22:23, 15:20, 23:19).

Најефикаснији био је Џејси Керол са 15 поена. Стефан Марковић је у пораженој екипи дао два.

Овом победом играчи Реала притисак су пребацили на московски ЦСКА, који ће у петак у Минхену покушати да против Бајерна упише, такође, седму победу.

Химки без Шведа пружио одличан отпор Реалу! Кошаркаши Реал Мадрида задржали су максималан учинак у Евролиги и после утакмице седмог кола са Химкијем.

Реал је победио руски клуб са 79:74 и наставио да "корача" ка одбрани трона који је освојио прошле сезоне у Београду.

Најефикаснији у победничком тиму је био Џејси Керол са 15 поена, док је 13 убацио Фабијен Козер.

Гостујући састав је у Мадрид стигао без најбољег играча Алексеја Шведа, а био је и под императивом победе због катастрофалног старта у Евролиги.

По 16 поена за Русе постигли су Тони Крокер и Ентони Гил, Малколм Томас се истакао са 13, а Џордан Мики је меч завршио са дабл-даблом од 12 поена и десет скокова.

Стефан Марковић и Чарлс Џенкинс су постигли по два поена за своју екипу.

Прилику да одржи корак са Реалом имаће ЦСКА Москва, која ће у петак играти своју утакмицу седмог кола.

ЕВРОЛИГА, 7. коло:

Дарушафака - Армани 92:98
Будућност - Басконија 99:84
Олимпијакос - Фенербахче 72:73
Реал Мадрид - Химки 79:74

петак

Ефес - Панатинаикос 18.30
Жалгирис - Барселона 19.00
Бајерн Минхен - ЦСКА 20.30
Гран Канарија - Макаби 21.00

ТАБЕЛА: Реал Мадрид 7-0, ЦСКА 6-0, Фенербахче 6-1, Армани 5-2, Панатинаикос 4-2, Бараселона 4-2, Ефес 4-2, Бајерн 3-3, Жалгирис 3-3, Олимпијакос 3-4, Басконија 2-5, Макаби 1-5, Гран Канарија 1-5, Химки 1-6, Дарушафака 1-6, Будућност 1-6.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар