EL: Real na 100%, Slukas presudio svojima!

Kostas Slukas presudio svojima: Hladan kao špricer sa penala, pa trojka u srce Olimpijakosu! Fener slavio u Atini 73:72.  Olimpijakos iz derbija u minus! Fenerbahče slavio u Pireju. Slukas "presudio" svojima, odličan i Nikola Kalinić.  Real ostao maksimalan! Madriđani sigurni protiv Himkija.  Himki bez Šveda pružio odličan otpor Realu! Košarkaši Real Madrida zadržali su maksimalan učinak u Evroligi i posle utakmice sedmog kola sa Himkijem.

Košarka 15.11.2018 | 23:22
EL: Real na 100%, Slukas presudio svojima!
U derbiju 7. kola Evrolige, kao što je moglo da se očekuje, Olimpijakos i Fenerbahče odigrali su "čvrstu" utakmicu, a pobedi su se radovali gosti.

Iako je u finišu treće četvrtine delovalo da će Olimpijakos uspeti da se posle dva vezana poraza vrati "u plus", crveno-beli nisu imali snage da zadrže prednost (55:50), već su doživeli još jedan neuspeh, pa sada imaju ukupan učinak 3-4.

Olimpijakos - Fenerbahče 72:73 (18:21, 21:18, 14:11, 19:23).

Šestu pobedu svom timu doneo je bivši dugogodišnji član crveno-belih iz Pireja, Kostas Slukas, koji je dva minuta pre kraja vezao šest od svojih ukupno 20 poena, a imao je i četiri asistencije.

Najefikasniji posle njega u pobedničkom timu bio jeNikola Kalinić sa 16 poena i četiri skoka. Srpski reprezentativac je promašio šut za tri poena na isteku napada gostiju 12 sekundi pre kraja, međutim,Najdžel Vilijams-Gos nije bio precizan u šutu koji je mogao da donese pobedu njegovom timu, a potom niNikola Milutinov "iz odbojke".

Zanimljivo, Dejvid Blat je odlučio da Amerikanac bude taj koji će rešavati utakmicu, pa u odlučujućim minutima nije uvodio iskusnog Vasilisa Spanulisa. Da li je reč o povredi grčkog šutera ili je to bila trenerova odluka, sigurno će se ubrzo saznati u Grčkoj.

Spanulis je u igri proveo nešto više od 23 minuta i za to vreme ubacio osam poena, uz pet asistencija, dva skoka, ali i četiri izgubljene lopte. Efikasniji od njega bili su Jorgos Printezissa 10 poena i 10 skokova, Vilijams-Gos sa 13 poena (pet asitencija) i Kostas Papanikolausa 18 poena. Nikola Milutinov je ubacio šest, uz pet skokova i četiri asistencije za 28 minuta u igri.

Na suprotnoj strani, pored pomenutog Slukasa i Kalinića, dvocifren je bio još samo Melih Mahmutoglu sa 12 poena. Marko Gudurić je igrao tek nešto više od dva minuta i za to vreme imao jednu asistenciju i jednu izgubljenu loptu.

Olimpijakos u narednom kolu igra u Minhenu protiv Bajerna, dok Fener u gradskom derbiju dočekuje Darušafaku.

Pobeda u finalu Evrolige maja 2017, pa dva vezana poraza od Olimpijakosa, a onda je Fenerbahče pokazao zašto i ove sezone juriša na najviši plasman, tako što je iščupao oba boda u „Dvorani mira i prijateljstva“ i sedmo kolo u novom takmičarskom ciklusu najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu okončano trijumfom – 73:72.

Ironijom sudbine, trijumf u drugom delu razigranom domaćinu iz ruke je izbio njegov bivši član, KostasSluaks. Sedam godina je igrao u Pireju, međutim, nije mario za emocije. Najpre je realizovao tri penala posle faulea Najdžela Vilijamsa Gosa, da bi u sledećem napadu, pošto bivši igrač Partizana nije završio akciju svog tima, pogodio trojku i odveo goste iz Istanbula na, činilo se, bezbedno odstojanje. A onda jeSlukasov imenjak, Papanikolau pogodio, takođe, sa velike udaljenosti i iz teške pozcije, primakao domaćina na samo poen zaostatka.

Još kad je ekipa Dejvida Blata odbila napad Fenera ukazala joj se šansa za trijumf, međutim, NajdželVilijams Gos nije uspeo da iz dva pokušaja poentira, nije ni iz odbitka to uradio ni Nikola Milutinov, pa je Fener slavio na teškom gostovanju. Bila je to šesta vezana pobeda za tim Željka Obradovića u svim takmičenjima, ovoga puta dragocenija usled saznanja da trofejni strateg nije mogao da povređenog Jana Veselog.

Slukas je bio najefikasniji igrač utakmice (20 poena), pratio ga je Nikola Kalinić (16, tri skoka), dok MarkoGudurić za dva minuta i 11 sekundi nije uspeo da se upuiše u listu strelaca. Za Olimpijakos je KostasPapanikolau brojao do 18, Najdžel Vilijams Gos se zaustavio na 13 (pet od devet iz igre), a NikolaMilutinov je upisao svega šest poena.

Real ostao maksimalan! Madriđani sigurni protiv Himkija.

Košarkaši Real Madrida zadržali su maksimalan učinak u Evroligi i posle utakmice sedmog kola sa Himkijem.

Madriđani su savladali goste iz Rusije 79:74 (19:12, 22:23, 15:20, 23:19).

Najefikasniji bio je Džejsi Kerol sa 15 poena. Stefan Marković je u poraženoj ekipi dao dva.

Ovom pobedom igrači Reala pritisak su prebacili na moskovski CSKA, koji će u petak u Minhenu pokušati da protiv Bajerna upiše, takođe, sedmu pobedu.

Himki bez Šveda pružio odličan otpor Realu! Košarkaši Real Madrida zadržali su maksimalan učinak u Evroligi i posle utakmice sedmog kola sa Himkijem.

Real je pobedio ruski klub sa 79:74 i nastavio da "korača" ka odbrani trona koji je osvojio prošle sezone u Beogradu.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Džejsi Kerol sa 15 poena, dok je 13 ubacio Fabijen Kozer.

Gostujući sastav je u Madrid stigao bez najboljeg igrača Alekseja Šveda, a bio je i pod imperativom pobede zbog katastrofalnog starta u Evroligi.

Po 16 poena za Ruse postigli su Toni Kroker i Entoni Gil, Malkolm Tomas se istakao sa 13, a Džordan Miki je meč završio sa dabl-dablom od 12 poena i deset skokova.

Stefan Marković i Čarls Dženkins su postigli po dva poena za svoju ekipu.

Priliku da održi korak sa Realom imaće CSKA Moskva, koja će u petak igrati svoju utakmicu sedmog kola.

EVROLIGA, 7. kolo:

Darušafaka - Armani 92:98
Budućnost - Baskonija 99:84
Olimpijakos - Fenerbahče 72:73
Real Madrid - Himki 79:74

petak

Efes - Panatinaikos 18.30
Žalgiris - Barselona 19.00
Bajern Minhen - CSKA 20.30
Gran Kanarija - Makabi 21.00

TABELA: Real Madrid 7-0, CSKA 6-0, Fenerbahče 6-1, Armani 5-2, Panatinaikos 4-2, Baraselona 4-2, Efes 4-2, Bajern 3-3, Žalgiris 3-3, Olimpijakos 3-4, Baskonija 2-5, Makabi 1-5, Gran Kanarija 1-5, Himki 1-6, Darušafaka 1-6, Budućnost 1-6.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar