Грађани ћуте и пристају на све

Политика је поштено занимање, али су политичари у БиХ од ње направили нечасан и непоштен посао, истакао је аналитичар Жељко Аврамовић у емисији ''Пулс'' БН ТВ. Аврамовић је нагласио да грађани пристају на све и свашта и ћуте, а у томе и јесте проблем.

Република Српска 15.11.2018 | 22:53
Грађани ћуте и пристају на све
Изборни стандарди постоје у развијеним земљама, а БиХ је далеко и од њих и од стандарда, тврди Аврамовић.

“Овдје се избори сматрају регуларним ако за изборном мјесту нико не буде убијен или не добије озбиљене батине, све остало је дозвољено. А зашто? Зато што људи који овдје живе пристају на све то. На притиске људи су могли да кажу 'не', исто и кад им је неко понудио новац”, рекао је Аврамовић.

Народ је одобрио стање у којем се налази, тврди Аврамовић и наглашава, да грађани тражите више - више би и добили.

„Полазите од двије потпуно погрешне премисе, прва је 'добро је само да не буде горе', и 'добро је само да се не пуца'. Све док људи буду полазили са тих становишта увијек ће им бити горе. Људи морају да схвате – дно не постоји. Увијек може бити горе", јасан је Аврамовић.

Аврамовић упозорава: док главна преокупација буде да се не пуца Срба ће нестајати.

“Срба ће на крају бити у свим државама, али их неће бити у Републици Српској.”



И даље су националне и крупне теме доминантне код политичара, мада за то нема никакве потребе, али то је параван за стварне проблеме грађана у БиХ, тврди Аврамовић.

Република Српска има интелектуалну елиту која мора да проговори и да буде коректив владајућима.

Теорија да су сви политичари исти није тачна, тврди Аврамовић.

Ови избори донијели су једну новину, више прелетача, а то може да буде добро, тврди Аврамовић, јер се како каже сада зна ко је на којој страни.

Међутим, докле год политичари буду добијали аплауз за своју причу, они ће то користити и неће причати о оне ствари које су суштина. Први пут кад буду извиждани, тада ће престати да говоре, истакао је Жељко Аврамовић у емисији ''Пулс'' БН ТВ.



БН ТВ

Коментари / 48

Оставите коментар
Name

Није све ни до градјана

15.11.2018 22:06

Сви знамо да су избори покрадени. Шта још градјани требају учинити? Гласали су. Била задовољавајућа излазност на изборе. Али и поред тога избори су покрадени. ЦИК такодје на страни лопова и као такви ограничавају лоповлук. Зато је најбоље покупити се и оставити им да уживају у освојеној територији коју су записали толико да ће се дуго осјецати њен смрад. Нека им па нек владају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

15.11.2018 23:03

"ГЛУПОСТ ЈЕ УНИВЕРЗАЛНА ПОЈАВА. АПСОЛУТНО СТОЈИМ ИЗА ТВРДЊЕ ДА ЈЕ ГЛУП ЧОВЈЕК УЈЕДНО ГРАМЗИВ, ПРОСТАЧКИ ЛУКАВ И ЈЕДАН ОД НАЈОПАСНИЈИХ НЕПРИЈАТЕЉА. ЈЕР НЕ ПОСТОЈИ У ЛОГИЦИ ИНТЕЛИГЕНТНОГ БИЋА ТА ВРСТА НИСКОСТИ КОЈОМ БИ СЕ БОРИО ПРОТИВ ГЛУПАКА. А ГЛУПИХ И ГРАМЗИВИХ ИМА ПУНО. ОНИ ВЛАДАЈУ ЈАКО ДУГО. " Фјодор Достојевски

Name

Мк

16.11.2018 05:42

Додик описан у цијелости са својом свитом криминалаца који су пресли све границе грамзивост це их свију одвести у велику пропаст

Name

Игор

16.11.2018 05:50

Све човјек фино објаснио само неби се сложио код овог да нису сви исти. Управо смо се увјерили да јесу

Name

РЕ РЕ

16.11.2018 06:50

Из свега могу да закључим да су на власти све саме будале, да искључиво будале владају или паметним или другим будалама и да је једина паметница, љуби га мајка, овај врли аналитичар за кога нико никад није ни чуо.

Name

урусена БиХ

16.11.2018 07:18

Када се сколски систем уруси - тамо имамо менторе који нас уце са купљеним дипломама, и када се правни систем забатали, имамо садасњу БиХ. Воде нас корумпирани политицари без референци да су било ста успјесно у професији урадили.. Знаци какав квалитет такав и резултат!

Name

Игор за Игор

16.11.2018 08:35

Како су исти ово двоје из НДП који неце са СНСД и Цавиц који хоце ? Како су исти Босиц и Обрен Петровиц ? Како су исти Станивуковиц и млади СНСД-а ?

Name

Пепеаруенде

16.11.2018 09:25

Тако је: градјани суте док министар полиције прикрива убиство. Уосталом, он је требао бити смјењен када су му специјалци опколили конвој на аутопуту, а сада након обмањивања јавности јос увијек сједи у дебелој фотељи. Који су резултати његовог нерада? Мислим да је некаквом "раду" сувисно говорити.

Name

@ није све ни до грађана

16.11.2018 09:51

Избори нису покрадени него купљени, од биједе која је гласала за врећу брашна до "опозиције" која је издала за авионе-камионе.... разлика је драстична јер у крађи има само једна страна а у куповини двије и оне друге ћемо се теже ријешити него прве

Name

Бивси БЛ гимназијалац

16.11.2018 13:39

Овај господин је све у праву. Овом приликом позивам стручну елиту, интелектуалну како их зову, да се изјасне, правници, доктори, историцари, инзињери и други. Гдје су наси академици? Господо налазимо се у великој друственој кризи, при том су градјани јасно показали зељу за промјенама и другацијим зивотом. Нас народ није за диктатуру, ми смо европски народ, а у доба Југославије смо демонстрацијама једнако добијали наса права. Највеце разоцарење су млади људи. Као неко ко је био не тако давно гимназијалац у БЛ сјецам се дивних професора, уцених људи, цитали смо књиге великих писаца, уцили историју, математику и стране језике, сањали о нормалној будуцности, о правној дрзави. Ти професори су предивни људи који су данас у најбољим годинама. Гдје сте ви господо? Засто сте нас уцили?? Много сте нас разоцарали.

Name

Е

15.11.2018 22:07

Чуј политика поштено занимање. Е јој, даље не читам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маријаш

16.11.2018 11:40

Поштена,колико и друга занимања,зависно од оних који се политиком баве,а још више од оних који им пружају повјерење. Одраз је стања наше савјести и нашег поштења. Неко вели -неки аналитичар за кога нико није чуо. Зависи кога слушаш и колико разабираш оно што чујеш. Ни једном ријечи није помињао будале. Освртао се на нашу стварност. Гдје смо,шта смо и шта би могли да будемо кад би се понашали као слободни мислећи људи,а не поданици и лузери. Аплаудирање неким ко пријети вашим докторима,пензионер има и радницима је удар на достојанство грађана. Код нас функција даје дигнитет некоме изврсном умјесто да он даје дигнитет функцији коју обавља. Зато нам некомпетентни функционари постају важни и недодирљиви због звања,а не знања. Добро је саслушати и неког за кога ниси чуо,јер ових скоро свакодневних претплаћених тзв аналитичара је пуна капа.

Name

Цоа

15.11.2018 22:15

Засто овакве не гледамо, не цитамо, не слусамо? Засто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабан

15.11.2018 22:17

Народ висе непостоји некад су људи били народ ово сад нема ријеци да их човјек описе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

15.11.2018 22:18

нема овде више људи само полусвијет и путници у пролазу... пола опозиције је скоро доказало да су сви исти... кад докажу супротно и похапсе лопове уз помоћ правних механизама онда ће бити боље... ко је толко глуп да очекује да руља суди о линчује.. то је доказ немоћи опозиције ако очекује то од народа.. имате хелсиншки одбор за људска права па их зовите да вам помогну...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2018 00:12

Тацно!!! Нисмо дивљаци да се обрацунавамо на улици, да нас цијели свијет опет гледао као лудаке због болесник појединаца. Писите како год мозете и коме мозете у крсењу основних права, сиканирању, игнорисању гласа народа. Сва интелектуална елита мора да се укљуци и да размисља о опстем добру, Морају се сви покренути ако зелимо достојанствен зивот и да спасимо сто се спасити мозе, ово је отисло предалеко, Не постоји на земљи какве они лази смисљају, резу интервјуе како им одговара, прицају, ма то висе нико ни не слуса, људима перу мозак да им узму глас и новац. БН телевизија је наса свијетла тацка. Хвала вам људи!!!

Name

Ех

16.11.2018 01:05

Тај полусвијет и морална сиротиња су постали срамота и реченица госта да у Сарајеву кажу да је Алија погријешио са Србима што је са њима ратовао пушкама и топовима.Требао је организовати шаторе свима по пиво и 50 тада њемачких марака и рата неби било јер би гласали ЗА на референдуму.Сада у 100% српским насељима у РС на бројању СДА има гласова јер купе гласове за паре. Јадније од тих 50 марака је пиво јер паметни људи су направили пиво да свако не пије вино.Морални суноврат креће од дна па до врха политике.Сви су на продају од бирача на дан гласања до посланика у Скупштини,па и цијелих паттија.Србе у РС више неможемо у људе сврстати већ у папкаре и балегаре.Штулић рече да Балегари невјерују срећи.Пророчки баш речено за политичку свијест и демократску културу код Срба у Републици Српској.

Name

@Ех

16.11.2018 10:30

Какав Алија и топови, зашто лажеш самог себе па и нас који читамо, Алија у односу на РС није имао топове и тешко наоружање, било је нешто у занемариво малом броју, касније током рада армија БХ је дошла у посјед артиљерије и тенкова, све запљеном на фронту, нису се могли тенкови и артиљарија увозити.

Name

пропали борац у својој РС

15.11.2018 22:29

Баш штета господин Аврамовић све паметно прича ,али га у РС нема ко чути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

5

15.11.2018 22:31

О господе доброг и паметног човјека..свака ти златна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.11.2018 22:47

ГОСПОДИНЕ АВРАМОВИЋУ ОДУШЕВИЛИ СТЕ МЕ .ОД СРЦА ВАМ ЖЕЛИМ СВУ СРЕЋУ.ЈА БИХ ВАС СЛУШАЛА И ДАН И НОЋ.ВАША АНАЛИЗА ВРИЈЕДИ ВИШЕ ОД СВЕ И ЈЕДНОГ АНАЛИТИЧАРА КОЈИ НЕШТО КАЖЕ А У СТВАРИ НИЈЕ РЕКАО НИШТА.БРАВО.ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

15.11.2018 23:05

Апсурд,народ се не пита,већ западни моцници,са насим криминалним круговима.Код нас нема јос наредних 50-година напредка.Зато што це једни да одлазе,а исти или још гори да долазе.Политика је таква,лају једни на друге,а иза затворених врата,врло присни и добри.Како оцекивати бољитак,зар не видите све лопине који су крали,још за вријеме Југе. Тако да једино народ,плаца највецу цјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа

15.11.2018 23:50

Изгледа да ово једино разумије ПзД. Док остали схвате могло би бити касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Педја

16.11.2018 14:15

Правда за Давида је много веца него сто они мисле. Ту су сви они људи које су примитивци и нецасни отјерали са ових простора, а који јос увијек имају право гласа у Републици Српској. Такодје су ту и они који имају страна дрзављанства, а једва су доцекали насег да се ријесе. Остао је горак укус због владавине политицара који народу не говоре истину и који их пласе. Само да знате, Европа зна све ста се десава. Сјецам се скорог разговора мог пријатеља са савјетиком високог њемацког функционера и рекао је да морамо сами да се боримо. Сви знају за Правду за Давида и гледају је са постовањем. Проблем је сто тренутно постоје и проблеми са Косовом и Македонијом на Балкану. Требамо се сто висе обрацати Инцку, да добије подрску у народу и да народ са њим успостави неки однос јер је стално миниран од стране политицара. Цим они све ово смију да раде, ЕУ нама даје много висе простора за самосталан напредак него сто ми мислимо.

Name

РЕпризе молим!

16.11.2018 00:08

Ова емисије се треба репризирати сваки дан десет како би овом слуђеном народу коначно прешло из гузи.. у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви

16.11.2018 07:27

Ха ха...бас си смијесан....и у цему се разликује твоје мисљење од осталих лосих размисљања.Репризирати док моја логика не постане прихватљива.Демократски нема ста.

Name

идемо даље

16.11.2018 00:16

То је проблем, сто народ само цути. Зато они раде ста хоце, јер се не боју ницега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

16.11.2018 02:13

Ми градани знамо ста је демократија. Лијепо је ово све цути да потврдимо сами себе.Велико али...како ???? Избори покрадени! Политицари као курве. Мајке, баке јос у црнини за најмилијима страдалих у рату. Биједа се увукла у људе. Алкохол, дрога, проституција једе преосталу дјецу. Дрзавни слузбеници слијепо слусају, морају, увалили се у дугороцни кредит за станциц . Ста це. Знамо за све краде и ниста. Били и на протестима и ниста. Сваки дан слусас убио се овај, саобрацајни удеси катастрофа. Мајка говори свом јединцу- иди сине боље да сам те зељна него да те гледам како се патис. Остаце само пјанци и социјала. И мозе јос горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пристају градјани сваста

16.11.2018 04:54

Градјани пристају и да гледају такве попут тебе који је вецерас досао у студио и узео добар хонорар за гостовање а само продајес маглу хуљо једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.11.2018 09:17

Хуља си ти крезуба сподобо Додикова.Овај је за тебе и такве као ти господин човек.

Name

Политика

16.11.2018 05:41

Управо тако господине Аврамовићу, политика је част, поштење и морал. Људи се од антике баве политиком, они најмудрији, зелећи да грађанима омогуће боље разумијевање, живот и услове за лично стрваралаштво. Ови наши политичари у Републици Српској су већином све супротно од тога и шаљу искривљену слику грађанима, мрчне поруке, а при том правећи од себе лажне господаре живота и смрти грађана. Ми данас овде имамо дубоку друштвену кризу. Политика је умјеће прије свега часних људи. Овде смо добили данас неке нове снаге, поштене људе који су својом храброшћу показали да се на њих можемо ослонити и то је најбитније што смо могли добити овим изборима. Све сте предивно рекли, хвала вам. Било је уживање гледати вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

16.11.2018 05:55

Стосе тице избора тоније требало апсолутно ни правит јер докје додик прије 6мјесеци јавно реко даје он и снсд побједник знаци плацено унапријед цитат енде стосе тице цик-а тотије само једна измисљотина дасе мозе лагат и од лази и пропаганди правит истину колико је било пута дасе градзани зале цику дасу им покрадени лицни индетитети и стаје било ниста знаци уредно плацено затварање раља ста онда да оцекујес у једној дрзави која је до бола коруптирана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Аустрија

16.11.2018 07:29

Све си добро анализирао,само морас порадити на правопису.

Name

Вецерња скола

16.11.2018 06:41

Кад је вец баја неким цудом постао идол вецинског српства треба му поред скупих лимузина купити и тумац за бонтон јер кад помиње..супротни..табор подсвјесно тј.пријетњом витла казипрстом као некад уцитељ пред дјецом па незнам засто плаца онолике савјетнике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

16.11.2018 06:53

Док год Србство и да си Србенда гледамо кроз Сатор накривену сајкацу гоци бенд цану венди вики станију парове .Сто веци примитивизам крканлук Старлета бају малог книндзу и остале сундове које не велицају Србство него га униставају и представљају нас свуда као рокане смрадове примитивце варваре од Србства и Срба накрају неце остати ниста.Када смо били постовани у свету И били постовани и срби као народ и Србија када смо имали друге вредности оне праве а ово су само неки од њи.Михајло Пупин Никола Тесла Јован Цвијиц Милутин Миланковиц Иво Андтц Јосиф Панциц .Милева Мариц Ајнстајн.Јован Дуциц и многи многи други.Сада велики Србин незна сигуран сам у 90'/, ко су ови људи али зато зна накривити сајкацу рокнути отисла је вратила се Данијела.и умри баба одмарај у гробу да се и ја зеним и да имам собу.Е по том се препознајемо и фалимо и дицимо .А гарантујем да нико од њи незнани један стих од Јована Дуцица.Е постали смо овце парови а мајмун ради ста мајмун види тако нам је и у политици правосудју привреди економији просвети па и изборима.Погресна интерпретација Србства Баје да смо то ми ти рокани саторски а не ова елита којау је цитав свет увазавао постовао иклањо се пред њима .А сад смо нико и ниста балкански дивљаци геноцидан народ кримоналви простацикурве старлете .Такви се промовису и сваки дан по медијима и узор и идеали младима .Док један примјерно господин врхунски економски струцњак познат у цитавом свету предаје по свим свјеетскимкатедрама господин Драгас је забрањен у свим медијима.али зато стоја станија медуза ферари мариц цирилица пинк парови фарма змај од сипова су увјек ударне вијести.Ста реци осим сами себи јаму копамо у коју цемо се сами закопати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Q

16.11.2018 07:34

Слазем се са васим коментаром који је на вецем нивоу од васег правописа.

Name

Ре Ре Q

16.11.2018 09:24

Нетрудим се уопсте око правописа јер писем на тел а и слабо видимм Тако кад на тац скриму погресим неко слово или мало велико слово нетрудим се да га поправљам Писем коментср а ако хоцес о правопису граматици књизевносто политици геополитици само изволи.Мало висе година имам па ми и ово са овим словима на моб тел тезе иде .Тако ко је сватио сваттио ко није онда ниста.

Name

Ре "Ре Q" РАСПУЦХИН

16.11.2018 09:34

Да ли "на већем нивоу" или "вишем нивоу" питање је сад?

Name

РЕ.Q

17.11.2018 14:29

Постовање ,хвала на упуценом ,врло коректно описано ,назалост морам вам дати за прао за све сто сте написали , ако вас икако могу утјесити са : у сваком зиту има кукоља , искрено рецено тјесим се том пословицом вец дузе година , нај вазније ми је да ми дјеца то схвате .Хвала !

Name

Хос

16.11.2018 07:22

Браво,све тацно.Мислим да це народи на Балкану теско сазрети јер им то гени не дозвољавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаос

17.11.2018 14:31

На срецу Гени нису прелазна болест ,па има нацина да се поправимо а и наде.

Name

Руђанин

16.11.2018 07:39

"Политика је поштење, част и морал" , рекао је Аврамовић. Начелник општине Рудо је један од ријетких који се придржава ове пароле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микеланђело

16.11.2018 08:18

Одавно нисам гледао занимљивију емисију и изузетно паметног и објективног саговорника уважене водитељке Сузане Рађен-Тодорић. Све што је рекао о овдашњим изборима, политичарима и народу, жива је истина. Грађани су задовољи ако им властодршци понекад удијеле милостину, умјесто да, како каже г-дин Аврамовић увијек траже више јер би више и добили. Узмимо нпр. пензионере Српске, чији предсједник Раде Ракуљ на сва звона хвали власт када пензионерима повећа примања за мизерних 1,5 или два одсто, умјесто да улитимативно захтијева бар дестт или више одсто повећања сваке године. Или, други примјер су борци отаџбинског рата чије руководство и не помишља да од власти тражи значајније повећање борачког додатка, ивалиднина и породичних пензија.Читам ових дана да ће од идуће године у Федераицји БиХ борачки додатак износити и до 360 марака мјесечно, односно шест марака по мјесецу учешча у рату, а код нас у Српској је то мизерних једну марку и нешто фенинга. Борцима и њиховим породицама у Ф БиХ биће обезбијеђено и здравствено осигурање, лијечење у иностранству, повољније пензионисање итд.За ово је вјероватно чуо и предсједник БОРС-а Миомир Савчић, али и он ће рећи "добро је само да не буде горе" и "добро је само да се не пуца". А г-дин Аврамовић каже: Све док људи буду полазили са тих становишта увијек ће им бити горе.Људи морају да схвате - дно не постоји. Увијек може бити горе - јасан је Аврамовић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.11.2018 08:44

Само јос да додам борцима Федерације је омогућена куповина новог стана по цијени 1200 КМ/м2 и то у Сарајеву (сада елитно насеље у Барама). У БЛ је, господо, м2 од 2300-2800 КМ.

Name

Лана

16.11.2018 11:10

политичари нису будале него паметни народје глуп

Name

Градјани и САМО градјани

16.11.2018 13:16

Све је у њиховим рукама, али њима је лијепо када неки лидер на скупу исприца мастан виц, а они казу а јест дјаво-такав нам треба-зна прицати. Али зна и отимати. Даде им за глас по 50 КМ, па сада кукумацу како им је возацка поскупила. Није поскупила,добили сте оно сто сте тразили. 50 КМ траје само један дан. А осталих 364??? Запитајте се ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕ

16.11.2018 13:18

Цовјек је на најједноставнији нацин рекао СВЕ. Све стосенадаље цини има везе са планским униставањем српског народа, које, назалост цине (или назови: срби).

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ПЕ ПЕ

16.11.2018 16:50

Е ти си се тако паметан нашао да коментарише овог веома ученог човјека. Типичан гласач владајуће структуре.

ОДГОВОРИТЕ