АТП Свјетски куп - уз подршку Новака Ђоковића!

Представљено ново/старо тимско тениско такмичење које креће од јануара 2020. године.

Тенис 17.11.2018 | 16:30
АТП Свјетски куп - уз подршку Новака Ђоковића!
Што више пара, то више музике. Бели спорт, као најпопуларнији појединачни спорт на свету привлачи све више навијача и медијске пажње, а самим тим се повећава и уплив новца, као и спонзора. Та акумулација капитала рађа и нове "бизнис идеје" илити начине на који треба оваплодити пристигле милионе.

Можда је сирово објашњено, али је управо то главни разлог чудних дешавања у тенису у последње време, од потпуне промене Дејвис купа, преко приватних турнира као што је Лејвер куп, па све до АТП Светског купа који је данас представљен у Лондону. У питању је тимско такмичење које је добило највећу подршку председника савета играча, Новака Ђоковића. Домаћин ће бити Аустралија, а прво такмичење се одржава од 3. до 20. јануара 2020. године.

"Представљање своје домовине велика је привилегија за нас, ми сањамо да носимо боје наше заставе. Свиђа ми се што овај турнир поседује АТП, то јест играчи. Верујем да је то најбољи начин да се започне сезона, а плус ће бити и дистрибуције поена", рекао је Ноле на представљану, "Аустралија је земља која има гренд слем и велику тениску традицију. Ми више од 90 посто времена играмо само за себе, нема тимских такмичења тако да ће ово спојити много нација, а и мени лично ће много значити да играм за Србију"

АТП Светски куп, чијем су повратку на велику сцену највише допринели председник АТП Крис Кермоуд иКрејг Тајли, први човек аустралијског тениса, игран је у Дизелдорфу од 1978. до 2012, а једну титулу је узела и Србија и то без Новака Ђоковића. Ово је сада пак потпуно ново такмичење, са далеко већим наградним фондом (15 милиона долара) и чак 750 АТП поена које ће добијати чланови победничког тима.

На завршном турниру ће бити представљено 24 нације подељено у шест група, које ће се такмичити у три аустралијска града пред почетак Аустралијан опена. Играће се и сингл и дубл мечеви, а екипе ће се пласирати на основу позиције на АТП табели њиховог најбољег играча. А то значи да би Србија била прва да сада креће такмичење.

АТП Светски куп додатно прави гужву у тениском календару, а посебно се "судара" са Дејвис купом који је сада у власништву приватне "Космос групе". Биће овде пуно натезања између бизниса и спорта у борби у којој ће, надамо се бели спорт ипак изаћи јачи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар