Јоканов опроштај: Био је ово узбудљив пут...

Српски тренер Славиша Јокановић се преко друштвених мрежа опростио од свог дојучерашњег клуба Фулама, којег је ове сезоне вратио у Премијер лигу.  Јокановић: Хвала свима, али још мислим да смо могли да окренемо ствари. . .  Српски тренер Славиша Јокановић рекао је да су он и његов стручни штаб оформили тим на који навијачи могу да буду поносни и захвалио се свима на подршци.

Фудбал 16.11.2018 | 10:15
Јоканов опроштај: Био је ово узбудљив пут...
Славиша Јокановић, популарни "Слав", у потрази је за новим послом након што је у Фуламу јуче добио отказ због лоших резултата на почетку сезоне у Премијер лиги.

Многим играчима Фулама, а пре свих Александру Митровићу и Рајану Сесењону, тешко је пала одлука управе лондонског клуба, али и многим навијачима, који су се захвалили Јокановићу на томе што им је приредио велику радост пласманом у Премијер лигу, називајући га "легендом Фулама".

Он је стигао у Фулам пре скоро три године (крајем децембра 2015), и од тада је успео да посрнули састав за две и по године врати са ивице треће лиге у Премијер лигу.

Почетак у Премијер лиги је био очајан, одбрана није функционисала, па је после три месеца Фулам тим са највише примљених голова у лиги (31) и само пет бодова из 12 утакмица. Јокановић је због тога добио отказ у среду и сада се огласио саопштењем.

У опроштају од Фулама, Јокановић је истакао да је разочаран што се овако завршило, али да је истовремено изузетно поносан на оно што је урадио и захвалан што носи прелепе успомене из "фантастичног клуба" у којем је провео три године.

"Моје време на клупи Фулама је завршено јуче. Увек је разочаравајуће кад се тако нешто деси, али ћу се томе враћати са великим поносом и захвалношћу, док гледам уназад на лепе успомене од мог постављања на клупу овог фантастичног клуба пре скоро три године.

Били смо заједно на узбудљивом путовању. Све је почело када смо избегли испадање из друге лиге током моје прве сезоне, пре него што смо стигли до плеј-офа за Премијер лигу у другој, а онда и до промоције у ПЛ једног незаборавног дана на Вемблију, овог маја.

Осећам се као да смо навијачима вратили фудбалски идентитет и тим на који могу да буду поносни.

Још увек сам био сигуран да бисмо могли да окренемо ствари у своју корист после лошег старта сезоне, као што смо урадили претходних година, али поштујем и прихватам одлуку клуба.

Хтео бих да изразим захвалност Шахиду Кану што ми је дао прилику да водим један велики клуб и хвала му на љубазности. Своју захвалност проширујем и на све остале у Фуламу. Било је право задовољство радити са играчима и стручним штабом, и желим да им се захвалим на залагању и труду.

Коначно, веома сам захвалан и навијачима Фулама на подршци од када сам стигао у клуб и њиховим порукама подршке по мом одласку из њега. Свима, који су повезани са клубом желим све најбоље у будућности,

Славиша Јокановић", написао је српски тренер.

Њега је на клупи Фулама заменио освајач Премијер лиге пре две и по године са екипом Лестера – Клаудио Ранијери.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар