Jokanov oproštaj: Bio je ovo uzbudljiv put...

Srpski trener Slaviša Jokanović se preko društvenih mreža oprostio od svog dojučerašnjeg kluba Fulama, kojeg je ove sezone vratio u Premijer ligu.  Jokanović: Hvala svima, ali još mislim da smo mogli da okrenemo stvari. . .  Srpski trener Slaviša Jokanović rekao je da su on i njegov stručni štab oformili tim na koji navijači mogu da budu ponosni i zahvalio se svima na podršci.

Fudbal 16.11.2018 | 10:15
Jokanov oproštaj: Bio je ovo uzbudljiv put...
Slaviša Jokanović, popularni "Slav", u potrazi je za novim poslom nakon što je u Fulamu juče dobio otkaz zbog loših rezultata na početku sezone u Premijer ligi.

Mnogim igračima Fulama, a pre svih Aleksandru Mitroviću i Rajanu Sesenjonu, teško je pala odluka uprave londonskog kluba, ali i mnogim navijačima, koji su se zahvalili Jokanoviću na tome što im je priredio veliku radost plasmanom u Premijer ligu, nazivajući ga "legendom Fulama".

On je stigao u Fulam pre skoro tri godine (krajem decembra 2015), i od tada je uspeo da posrnuli sastav za dve i po godine vrati sa ivice treće lige u Premijer ligu.

Početak u Premijer ligi je bio očajan, odbrana nije funkcionisala, pa je posle tri meseca Fulam tim sa najviše primljenih golova u ligi (31) i samo pet bodova iz 12 utakmica. Jokanović je zbog toga dobio otkaz u sredu i sada se oglasio saopštenjem.

U oproštaju od Fulama, Jokanović je istakao da je razočaran što se ovako završilo, ali da je istovremeno izuzetno ponosan na ono što je uradio i zahvalan što nosi prelepe uspomene iz "fantastičnog kluba" u kojem je proveo tri godine.

"Moje vreme na klupi Fulama je završeno juče. Uvek je razočaravajuće kad se tako nešto desi, ali ću se tome vraćati sa velikim ponosom i zahvalnošću, dok gledam unazad na lepe uspomene od mog postavljanja na klupu ovog fantastičnog kluba pre skoro tri godine.

Bili smo zajedno na uzbudljivom putovanju. Sve je počelo kada smo izbegli ispadanje iz druge lige tokom moje prve sezone, pre nego što smo stigli do plej-ofa za Premijer ligu u drugoj, a onda i do promocije u PL jednog nezaboravnog dana na Vembliju, ovog maja.

Osećam se kao da smo navijačima vratili fudbalski identitet i tim na koji mogu da budu ponosni.

Još uvek sam bio siguran da bismo mogli da okrenemo stvari u svoju korist posle lošeg starta sezone, kao što smo uradili prethodnih godina, ali poštujem i prihvatam odluku kluba.

Hteo bih da izrazim zahvalnost Šahidu Kanu što mi je dao priliku da vodim jedan veliki klub i hvala mu na ljubaznosti. Svoju zahvalnost proširujem i na sve ostale u Fulamu. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi sa igračima i stručnim štabom, i želim da im se zahvalim na zalaganju i trudu.

Konačno, veoma sam zahvalan i navijačima Fulama na podršci od kada sam stigao u klub i njihovim porukama podrške po mom odlasku iz njega. Svima, koji su povezani sa klubom želim sve najbolje u budućnosti,

Slaviša Jokanović", napisao je srpski trener.

Njega je na klupi Fulama zamenio osvajač Premijer lige pre dve i po godine sa ekipom Lestera – Klaudio Ranijeri.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar