Премијер лига уводи ВАР од сљедеће сезоне!

Енглеска Премијер лига коначно ће увести ВАР систем у употребу од следеће сезоне.  Договорено: И Премијер лига уводи ВАР! Енглези су "преломили"!

Фудбал 17.11.2018 | 17:00
Премијер лига уводи ВАР од сљедеће сезоне!
Острвљани су дуго одбијали да уведу видео технологију у своје елитно такмичење, али су после низа контроверзних одлука у текућој сезони коначно променили свој став.

Премијерлигашки клубови су постигли заједнички договор да се од сезоне 2019/2020 користи ВАР технологија за решавање спорних момената.

Један од спортних тренутака догодио се прошлог викенда у дуелу Ливерпула и Фулама,када гостима није признат гол Александра Митровића због наводне офсајд позиције.

У наставку акције домаћин је повео и на крају рутински славио 2:0, па су из лондонског тима протестовали након меча.

ВАР технологија је већ у употреби у Бундслиги, Серији А, Лиги 1, летос је "дебитовао" и на ФИФА Светском првенству, а од следеће сезоне ће бити коришћен и у Лиги шампиона.

Оно што је било најављивано ускоро ће се и догодити.

Премијер лига, најатрактивније национално такмичење на свету, од сезоне 2019/20 увешће "Видео ассистант реферее" (ВАР) технологију и придружити се у томе првенствима у Италији, Шпанији, Француској, Немачкој...

Клубови учесници Премијер лиге усвојили су тај предлог и одлука ће на време бити озваничена.

До тада, у Енглеској је у највишем рангу ВАР технологија испробавана и ове сезоне, а ти тестови биће настављени у у априлу.

"Кључне поуке из примене ВАР технологије у ФА купу и у Лига купу, као и другим првенствима, такође су размотрене. Премијер лига наставиће да организује тест програме до краја сезоне, са посебном пажњом усмереном ка утакмицама заказаним за суботу поподне, када се неколико мечева игра наизменично", званично је саопштено.

Ова одлука донесена је неколико дана након што је судијска грешка оштетила Саутемптон, о чему је нападач "светаца" Чарли Остин говорио гласно као и његов менаџер, Марк Хјуз.

"Сви највећи спортови увели су преглед видео снимка, а Премијер лига, коју гледају широм света, је и даље у тамном добу", рекао је шеф струке Саутемптона у апелу који је добио велики публицитет.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар