Premijer liga uvodi VAR od sljedeće sezone!

Engleska Premijer liga konačno će uvesti VAR sistem u upotrebu od sledeće sezone.  Dogovoreno: I Premijer liga uvodi VAR! Englezi su "prelomili"!

Fudbal 17.11.2018 | 17:00
Premijer liga uvodi VAR od sljedeće sezone!
Ostrvljani su dugo odbijali da uvedu video tehnologiju u svoje elitno takmičenje, ali su posle niza kontroverznih odluka u tekućoj sezoni konačno promenili svoj stav.

Premijerligaški klubovi su postigli zajednički dogovor da se od sezone 2019/2020 koristi VAR tehnologija za rešavanje spornih momenata.

Jedan od sportnih trenutaka dogodio se prošlog vikenda u duelu Liverpula i Fulama,kada gostima nije priznat gol Aleksandra Mitrovića zbog navodne ofsajd pozicije.

U nastavku akcije domaćin je poveo i na kraju rutinski slavio 2:0, pa su iz londonskog tima protestovali nakon meča.

VAR tehnologija je već u upotrebi u Bundsligi, Seriji A, Ligi 1, letos je "debitovao" i na FIFA Svetskom prvenstvu, a od sledeće sezone će biti korišćen i u Ligi šampiona.

Ono što je bilo najavljivano uskoro će se i dogoditi.

Premijer liga, najatraktivnije nacionalno takmičenje na svetu, od sezone 2019/20 uvešće "Video assistant referee" (VAR) tehnologiju i pridružiti se u tome prvenstvima u Italiji, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj...

Klubovi učesnici Premijer lige usvojili su taj predlog i odluka će na vreme biti ozvaničena.

Do tada, u Engleskoj je u najvišem rangu VAR tehnologija isprobavana i ove sezone, a ti testovi biće nastavljeni u u aprilu.

"Ključne pouke iz primene VAR tehnologije u FA kupu i u Liga kupu, kao i drugim prvenstvima, takođe su razmotrene. Premijer liga nastaviće da organizuje test programe do kraja sezone, sa posebnom pažnjom usmerenom ka utakmicama zakazanim za subotu popodne, kada se nekoliko mečeva igra naizmenično", zvanično je saopšteno.

Ova odluka donesena je nekoliko dana nakon što je sudijska greška oštetila Sautempton, o čemu je napadač "svetaca" Čarli Ostin govorio glasno kao i njegov menadžer, Mark Hjuz.

"Svi najveći sportovi uveli su pregled video snimka, a Premijer liga, koju gledaju širom sveta, je i dalje u tamnom dobu", rekao je šef struke Sautemptona u apelu koji je dobio veliki publicitet.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar