Челсију пријети двогодишња забрана трансфера!

Фудбалски клуб Челси суочава се с двогодишњом забраном трансфера због доводјења играча младјих од 18 година, преноси ББЦ.

Фудбал 17.11.2018 | 15:00
Челсију пријети двогодишња забрана трансфера!
На основу докумената до којих је дошао француски портал "Медијапарт" (Медиапарт), Светска фудбалска организација (ФИФА) је током трогодишње истраге прегледала 19 појачања "плаваца", међу којима је и долазак 18-годишњег нападача Бертранда Траореа.

Медијапарт наводи да је у 14 од 19 трнсфера било довођења играча млађих од 18 година. Челси је, пак, с друге стране стране саопштио да је "у потпуности сарађивао с ФИФА".

"Кровној фудбалској организацији смо пружили свеобухватне доказе који показују усклађеност са важец́им прописима ФИФА", наводи се у саопштењу Челсија.

Како пише Медијапарт, ФИФА Јединица за интегритет и подобност предложила је да се Челсију изрекне забрана трансфера у наредна четири прелазна рока, али и казна од 45.000 фунти због кршења прописа.

У септембру 2017. године објављено је да је покренута истрага против Фудбалског клуба Челси, а ФИФА је саопштила да истрага и даље траје, као и да до сада није донесена никаква одлука.

Интернационалац Буркине Фасо, Траоре сада игра у француском Лиону, а свој први професионални уговор потписао је са Челсијем 2013. у 18. години, али све до јануара 2014. није био регистрован.

Он је у том периоду уписао 25 наступа, како за први, тако и за млађе селекције Челсија, иако није био регистрован у Фудбалском савезу Енглеске (ФА).

Челси је током истраге признао да је његовој мајци у априлу 2011. године плаћено 155.000 фунти, као и додатних 13.000 клубу у ком је председавала, АЈЕ Бобо-Диуласо, како би имали првенство у трансфер преговорима.

С њим је, наводно, потписан уговор на четири и по године, иако је дозвољено да играчи млађи од 18 буду потписани на максимално три године.

Лондонски тим је наводно Траореу годишње плаћао 20.000 фунти да се школује у Витгифт школи (Wхитгифт), предграђу престонице Велике Британије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар