Čelsiju prijeti dvogodišnja zabrana transfera!

Fudbalski klub Čelsi suočava se s dvogodišnjom zabranom transfera zbog dovodjenja igrača mladjih od 18 godina, prenosi BBC.

Fudbal 17.11.2018 | 15:00
Čelsiju prijeti dvogodišnja zabrana transfera!
Na osnovu dokumenata do kojih je došao francuski portal "Medijapart" (Mediapart), Svetska fudbalska organizacija (FIFA) je tokom trogodišnje istrage pregledala 19 pojačanja "plavaca", među kojima je i dolazak 18-godišnjeg napadača Bertranda Traorea.

Medijapart navodi da je u 14 od 19 trnsfera bilo dovođenja igrača mlađih od 18 godina. Čelsi je, pak, s druge strane strane saopštio da je "u potpunosti sarađivao s FIFA".

"Krovnoj fudbalskoj organizaciji smo pružili sveobuhvatne dokaze koji pokazuju usklađenost sa važećim propisima FIFA", navodi se u saopštenju Čelsija.

Kako piše Medijapart, FIFA Jedinica za integritet i podobnost predložila je da se Čelsiju izrekne zabrana transfera u naredna četiri prelazna roka, ali i kazna od 45.000 funti zbog kršenja propisa.

U septembru 2017. godine objavljeno je da je pokrenuta istraga protiv Fudbalskog kluba Čelsi, a FIFA je saopštila da istraga i dalje traje, kao i da do sada nije donesena nikakva odluka.

Internacionalac Burkine Faso, Traore sada igra u francuskom Lionu, a svoj prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Čelsijem 2013. u 18. godini, ali sve do januara 2014. nije bio registrovan.

On je u tom periodu upisao 25 nastupa, kako za prvi, tako i za mlađe selekcije Čelsija, iako nije bio registrovan u Fudbalskom savezu Engleske (FA).

Čelsi je tokom istrage priznao da je njegovoj majci u aprilu 2011. godine plaćeno 155.000 funti, kao i dodatnih 13.000 klubu u kom je predsedavala, AJE Bobo-Diulaso, kako bi imali prvenstvo u transfer pregovorima.

S njim je, navodno, potpisan ugovor na četiri i po godine, iako je dozvoljeno da igrači mlađi od 18 budu potpisani na maksimalno tri godine.

Londonski tim je navodno Traoreu godišnje plaćao 20.000 funti da se školuje u Vitgift školi (Whitgift), predgrađu prestonice Velike Britanije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar