ЛН: БиХ може и да изгуби у Аустрији!

Али да би осигурали прво место у групи морају да постигну бар један гол.

Фудбал 15.11.2018 | 17:30
ЛН: БиХ може и да изгуби у Аустрији!
Реми или минималан пораз уз постигнут гол репрезентацији БиХ гарантује пласман у плеј-оф Лиге нација и друштво најбољих репрезентација Европе у наредном циклусу Лиге нација. Препрека је Аустрија, локација стадион Ернст Хапел у Бечу, који ће угостити Змајеве и, како пишу медији у региону, њихових чак 15.000 навијача!

Присталице наших западних комшија обојиле су аустријску престоницу у плаво-жуту боју. Све је спремно за спектакл у којем ће Един Џеко и другови осећати домаћу атмосферу. Очекује се да на велелпном здању надомак забавног парка Пратер буде више од 40.000 присталица.

Покушаће чета Роберта Просинечког да у Аустрији осигура челну позицију Групе 3 Б Дивизије, а прва може да буде и уз неуспех од једног гола разлике и макар једног постигнутог гола, јер се у случају једнаког броја поена прво гледа међуосбни скор, па тек онда учинак у групи. Победа Аустрије са два или више голова разлике значила би да ће они бити први уколико савладају отписану Северну Ирску у последњем колу. Ако Аустрија слави резултатом 1:0, те победи и острвску репрезентацију, гледаће се укупно гол-разлика у свим мечевима. Тренутно је БиХ на 5:1, док је Аустрија на 1:1.

Просинечки је мало променио списак играча који ће се супротставити Аустрији у односу на оне који су раније добијали позиве, а као разлог изнео је чињеницу да су сви стандардни у својим клубовима. Јавност у БиХ радује форма Миралема Пјанића, али и то што су Един Џеко, Един Вишћа, Тони Шуњић и Мухамед Бешић неизоставни делови својих тимова. Са списка су отпали Борнмутов голман Асмир Беговић и Партизанов везиста Горан Закарић.

Просинечки је тренутно у серији од седам победа и на прагу је Сафета Сушића и његовог рекорда од девет узастопних мечева без пораза на клупи репрезентације. Такође, популарни Роби има вечерас прилику да постане први селектор који је на клупи БиХ уписао све победе у једној календарској години.

Шеф струке Аустријанаца Франко Фодо био је приморан да мења списак од 23 играча на које је рачунао у последње две утакмице Лиге нација против БиХ и Северне Ирске. Отпали су Флоријан Грилич и Гвидо Бургшталер. Највећи проблем су изостанци Грилича и Сабицера. Реч је о играчима који су чланови стартне поставе како у репрезентацији тако и у екипама за које играју. Грилич је задњи везни Хофенхајма, док је Сабицер офанзивац Лајпцига. Вредност поменутог двојца према Трансфермаркту износи 20.000.000, односно 25.000.000 евра, што доста говори о њиховим квалитетаима. 

Примера ради, после Пјанића (70.000.000) и Џека (25.000.000), најскупљи играч БиХ је Вишћа, који се процењује на 10.000.000.

Бургшталер, трећи играч који је отпао са списка такође важи за врло важног играча, што потврђује и наступ на свих 12 претходних мечева репрезентације. Реч је о нападачу који је одиграо 17 утакмица за Шалке ове сезоне. 

Уместо поменутог трија Фода је позвао Гоигинжера и ЛАСК-а, Јанка из Лугана и Херлендера из Штурма. Тешко да ће било ко од њих добити шансу против БиХ.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар