LN: BiH može i da izgubi u Austriji!

Ali da bi osigurali prvo mesto u grupi moraju da postignu bar jedan gol.

Fudbal 15.11.2018 | 17:30
LN: BiH može i da izgubi u Austriji!
Remi ili minimalan poraz uz postignut gol reprezentaciji BiH garantuje plasman u plej-of Lige nacija i društvo najboljih reprezentacija Evrope u narednom ciklusu Lige nacija. Prepreka je Austrija, lokacija stadion Ernst Hapel u Beču, koji će ugostiti Zmajeve i, kako pišu mediji u regionu, njihovih čak 15.000 navijača!

Pristalice naših zapadnih komšija obojile su austrijsku prestonicu u plavo-žutu boju. Sve je spremno za spektakl u kojem će Edin Džeko i drugovi osećati domaću atmosferu. Očekuje se da na velelpnom zdanju nadomak zabavnog parka Prater bude više od 40.000 pristalica.

Pokušaće četa Roberta Prosinečkog da u Austriji osigura čelnu poziciju Grupe 3 B Divizije, a prva može da bude i uz neuspeh od jednog gola razlike i makar jednog postignutog gola, jer se u slučaju jednakog broja poena prvo gleda međuosbni skor, pa tek onda učinak u grupi. Pobeda Austrije sa dva ili više golova razlike značila bi da će oni biti prvi ukoliko savladaju otpisanu Severnu Irsku u poslednjem kolu. Ako Austrija slavi rezultatom 1:0, te pobedi i ostrvsku reprezentaciju, gledaće se ukupno gol-razlika u svim mečevima. Trenutno je BiH na 5:1, dok je Austrija na 1:1.

Prosinečki je malo promenio spisak igrača koji će se suprotstaviti Austriji u odnosu na one koji su ranije dobijali pozive, a kao razlog izneo je činjenicu da su svi standardni u svojim klubovima. Javnost u BiH raduje forma Miralema Pjanića, ali i to što su Edin Džeko, Edin Višća, Toni Šunjić i Muhamed Bešić neizostavni delovi svojih timova. Sa spiska su otpali Bornmutov golman Asmir Begović i Partizanov vezista Goran Zakarić.

Prosinečki je trenutno u seriji od sedam pobeda i na pragu je Safeta Sušića i njegovog rekorda od devet uzastopnih mečeva bez poraza na klupi reprezentacije. Takođe, popularni Robi ima večeras priliku da postane prvi selektor koji je na klupi BiH upisao sve pobede u jednoj kalendarskoj godini.

Šef struke Austrijanaca Franko Fodo bio je primoran da menja spisak od 23 igrača na koje je računao u poslednje dve utakmice Lige nacija protiv BiH i Severne Irske. Otpali su Florijan Grilič i Gvido Burgštaler. Najveći problem su izostanci Griliča i Sabicera. Reč je o igračima koji su članovi startne postave kako u reprezentaciji tako i u ekipama za koje igraju. Grilič je zadnji vezni Hofenhajma, dok je Sabicer ofanzivac Lajpciga. Vrednost pomenutog dvojca prema Transfermarktu iznosi 20.000.000, odnosno 25.000.000 evra, što dosta govori o njihovim kvalitetaima. 

Primera radi, posle Pjanića (70.000.000) i Džeka (25.000.000), najskuplji igrač BiH je Višća, koji se procenjuje na 10.000.000.

Burgštaler, treći igrač koji je otpao sa spiska takođe važi za vrlo važnog igrača, što potvrđuje i nastup na svih 12 prethodnih mečeva reprezentacije. Reč je o napadaču koji je odigrao 17 utakmica za Šalke ove sezone. 

Umesto pomenutog trija Foda je pozvao Goiginžera i LASK-a, Janka iz Lugana i Herlendera iz Šturma. Teško da će bilo ko od njih dobiti šansu protiv BiH.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar