Бајерн завршио Ремзија!

Тако бар тврди Индепендент. . .  Ремзи после 11 година напушта Арсенал.  Фудбалер Арсенала Арон Ремзи се највероватније неће дуго задржати у тој екипи јер је пред договором са Бајерном из Минхена.

Фудбал 17.11.2018 | 08:00
Бајерн завршио Ремзија!
Ремзи је у Арсенал стигао 2008. године и од тада био веран "тобџијама", а одлазио је само на позајмнице – годину дана је провео у Кардифу и исто толико у Нотинхем Форесту.

Како преносе британски медији Ремзи се у начелу договорио са Бајерном, шампионом Немачке, и требало би да у тај клуб пређе по истеку тренутног уговора са Арсеналом, лета 2019. године.

Бајерн ове сезоне игра неочекивано лоше под новим тренером Ником Ковачом и тренутно су пети у Бундеслиги, уз евидентну потребу за променама у играчком кадру. 

Поред Ремзија, помиње се да су Баварци заинтересовани и за тандем Ајнтрахта из Франкфурта Лука Јовић-Анте Ребић, али да је реализација тих трансфера тренутно нереална. 

Како би ослободили место за Ремзија са финансијског гледишта минхенски клуб планира да се отараси немачког репрезентативца Жерома Боатенга.

С неба па у ребра, како се то обично каже за овакве вести: Бајерн Минхен добио је трку за Арона Ремзија!

Још једну ексклузиву овог јутра није пустио ниједан енглески таблоид, већ реномирани Индепендет, због чега јој и дајемо на значају. Не постоји медији на Острву који је није пренео, па се може рећи да је везиста Арсенала коме у јуну истиче уговор са Тобџијама вест дана у Енглеској.

Индепендент подсећа да је 27-годишњи Велшанин и један од најкреативнијих играча с Острва у неколико наврата одбио нови уговор, те да су интересовање за њега најчешће показивали Челси, Ливерпул, Манчестер Јунајтед и Јувентус, али да је победу однео немачки гигат. Бајерн је познат као клуб не троши сулудо на појачања, ретко с одлучује да искешира огроман новац за појачања, али зато када му се укаже оваква прилика - ретко је испушта. Као у случају са Леоном Горецком протеклог лета.   

Исти извор наводи да се очекује да Ремзи већ у јануару потпише предуговор, а онда да на лето озваничи дугорочну сарадњу, највероватније на четири године. 

Бајерну ове сезоне не иде најбоље. Већ заостаје седам бодова за Дортмундом, а оно што је још већи проблем јесте слаба игра под новим тренером Ником Ковачем. Ули Хенес казао је пре неки дан да на зиму не треба очекивати доласке, али да ће клуб из Минхена зато бити врло активан у летњем прелазном року. 

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар