Bajern završio Remzija!

Tako bar tvrdi Independent. . .  Remzi posle 11 godina napušta Arsenal.  Fudbaler Arsenala Aron Remzi se najverovatnije neće dugo zadržati u toj ekipi jer je pred dogovorom sa Bajernom iz Minhena.

Fudbal 17.11.2018 | 08:00
Bajern završio Remzija!
Remzi je u Arsenal stigao 2008. godine i od tada bio veran "tobdžijama", a odlazio je samo na pozajmnice – godinu dana je proveo u Kardifu i isto toliko u Notinhem Forestu.

Kako prenose britanski mediji Remzi se u načelu dogovorio sa Bajernom, šampionom Nemačke, i trebalo bi da u taj klub pređe po isteku trenutnog ugovora sa Arsenalom, leta 2019. godine.

Bajern ove sezone igra neočekivano loše pod novim trenerom Nikom Kovačom i trenutno su peti u Bundesligi, uz evidentnu potrebu za promenama u igračkom kadru. 

Pored Remzija, pominje se da su Bavarci zainteresovani i za tandem Ajntrahta iz Frankfurta Luka Jović-Ante Rebić, ali da je realizacija tih transfera trenutno nerealna. 

Kako bi oslobodili mesto za Remzija sa finansijskog gledišta minhenski klub planira da se otarasi nemačkog reprezentativca Žeroma Boatenga.

S neba pa u rebra, kako se to obično kaže za ovakve vesti: Bajern Minhen dobio je trku za Arona Remzija!

Još jednu ekskluzivu ovog jutra nije pustio nijedan engleski tabloid, već renomirani Independet, zbog čega joj i dajemo na značaju. Ne postoji mediji na Ostrvu koji je nije preneo, pa se može reći da je vezista Arsenala kome u junu ističe ugovor sa Tobdžijama vest dana u Engleskoj.

Independent podseća da je 27-godišnji Velšanin i jedan od najkreativnijih igrača s Ostrva u nekoliko navrata odbio novi ugovor, te da su interesovanje za njega najčešće pokazivali Čelsi, Liverpul, Mančester Junajted i Juventus, ali da je pobedu odneo nemački gigat. Bajern je poznat kao klub ne troši suludo na pojačanja, retko s odlučuje da iskešira ogroman novac za pojačanja, ali zato kada mu se ukaže ovakva prilika - retko je ispušta. Kao u slučaju sa Leonom Goreckom proteklog leta.   

Isti izvor navodi da se očekuje da Remzi već u januaru potpiše predugovor, a onda da na leto ozvaniči dugoročnu saradnju, najverovatnije na četiri godine. 

Bajernu ove sezone ne ide najbolje. Već zaostaje sedam bodova za Dortmundom, a ono što je još veći problem jeste slaba igra pod novim trenerom Nikom Kovačem. Uli Henes kazao je pre neki dan da na zimu ne treba očekivati dolaske, ali da će klub iz Minhena zato biti vrlo aktivan u letnjem prelaznom roku. 

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar