ЛН: Калкулације пред Србија - Црна Гора...

Реми са Црном Гором уводи нас у озбиљан проблем, ни четири бода нису гаранција. . . ! Шта је Орловима потребно у предстојећем двомечу против Црне Горе и Литваније да задрже прву позицију у дивизији Ц Лиге нација?

Фудбал 16.11.2018 | 23:40
ЛН: Калкулације пред Србија - Црна Гора...
Србија је на пол-позицији, Србија држи све у својим рукама... То је најважнија чињеница уочи последња два меча Орлова у оквиру Дивизије Ц Лиге нација против Црне Горе и Литваније.

Победом у Подгорици, потом и ремијем без голова у Букурешту, селекција Младена Крстајића је стигла до првог места у групи и практично дошла на пола корака од пласмана у Дивизију Б. Потребно је само да се посао успешно приведе крају. А нема разлога да тако не буде, јер су Орлови квалитетнији од Црне Горе, а посебно Литваније.

Србија тренутно има осам бодова, један више од Црне Горе, док трећепласирана Румунија има шест бодова. Добра ствар за нашу селекцију је што ће у последњем колу Црна Гора и Румунија укрстити копља. Дакле, неко ће бити ускраћен за бодове.

Али да не причамо о томе. Србија би се завршном турниру Ц дивизије значајно приближила тријумфом над селекцијом Љубише Тумбаковића у Београду. У том случају побегли бисмо Црногорцима на пет бодова и изабацили их из игре. Румуни истог дана дочекују Литванију и вероватно ће оправдати улогу фаворита...

Остали би на два бода мање од Србије, али онда у последњем колу нашу селекцију чека зицер меч. Долазе нам Литванци које бисмо морали да победимо без већих проблема.

Опасан проблем могу да нам направе бивша браћа и зато је дуел са Црном Гором најважнији још од оног несрећног меча у Калињинграду када смо поражени од Швајцарске.

Да не размишљамо о поразу од селекције Црне Горе, али реми у суботу би значајно отежао посао нашој селекцији. Или још прецизније: Србија не би више била господар своје судбине. Морала би да чека.

Дакле, у случају нерешеног исхода са Црном Гором уз претпоставку да ће Румунија у суботу савладати Литванију,  Орлови би имали идентичан број бодова као источни суседи - 9. Румуни су бољи у међусобном скору од Орлова, јер су у Београду изборили позитиван реми – 2:2. А међусобни скор је у такмичењима под ингеренцијом увек важнији парамтар успешности од гол разлике у случају истог броја бодова.

Јасно је, дакле, да би онда Румунија била у предности и јурила тријумф у Подгорици како би обезбедила пласман на Фајнал фору.

Наравно, постоји опција и да са четири бода из два наредна меча сачувамо прво место. Међутим, тешко да Младен Крстајић и репрезентативци Србије размишљају на тај начин. Посебно што имамо два везана домаћинства.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар