LN: Kalkulacije pred Srbija - Crna Gora...

Remi sa Crnom Gorom uvodi nas u ozbiljan problem, ni četiri boda nisu garancija. . . ! Šta je Orlovima potrebno u predstojećem dvomeču protiv Crne Gore i Litvanije da zadrže prvu poziciju u diviziji C Lige nacija?

Fudbal 16.11.2018 | 23:40
LN: Kalkulacije pred Srbija - Crna Gora...
Srbija je na pol-poziciji, Srbija drži sve u svojim rukama... To je najvažnija činjenica uoči poslednja dva meča Orlova u okviru Divizije C Lige nacija protiv Crne Gore i Litvanije.

Pobedom u Podgorici, potom i remijem bez golova u Bukureštu, selekcija Mladena Krstajića je stigla do prvog mesta u grupi i praktično došla na pola koraka od plasmana u Diviziju B. Potrebno je samo da se posao uspešno privede kraju. A nema razloga da tako ne bude, jer su Orlovi kvalitetniji od Crne Gore, a posebno Litvanije.

Srbija trenutno ima osam bodova, jedan više od Crne Gore, dok trećeplasirana Rumunija ima šest bodova. Dobra stvar za našu selekciju je što će u poslednjem kolu Crna Gora i Rumunija ukrstiti koplja. Dakle, neko će biti uskraćen za bodove.

Ali da ne pričamo o tome. Srbija bi se završnom turniru C divizije značajno približila trijumfom nad selekcijom Ljubiše Tumbakovića u Beogradu. U tom slučaju pobegli bismo Crnogorcima na pet bodova i izabacili ih iz igre. Rumuni istog dana dočekuju Litvaniju i verovatno će opravdati ulogu favorita...

Ostali bi na dva boda manje od Srbije, ali onda u poslednjem kolu našu selekciju čeka zicer meč. Dolaze nam Litvanci koje bismo morali da pobedimo bez većih problema.

Opasan problem mogu da nam naprave bivša braća i zato je duel sa Crnom Gorom najvažniji još od onog nesrećnog meča u Kalinjingradu kada smo poraženi od Švajcarske.

Da ne razmišljamo o porazu od selekcije Crne Gore, ali remi u subotu bi značajno otežao posao našoj selekciji. Ili još preciznije: Srbija ne bi više bila gospodar svoje sudbine. Morala bi da čeka.

Dakle, u slučaju nerešenog ishoda sa Crnom Gorom uz pretpostavku da će Rumunija u subotu savladati Litvaniju,  Orlovi bi imali identičan broj bodova kao istočni susedi - 9. Rumuni su bolji u međusobnom skoru od Orlova, jer su u Beogradu izborili pozitivan remi – 2:2. A međusobni skor je u takmičenjima pod ingerencijom uvek važniji paramtar uspešnosti od gol razlike u slučaju istog broja bodova.

Jasno je, dakle, da bi onda Rumunija bila u prednosti i jurila trijumf u Podgorici kako bi obezbedila plasman na Fajnal foru.

Naravno, postoji opcija i da sa četiri boda iz dva naredna meča sačuvamo prvo mesto. Međutim, teško da Mladen Krstajić i reprezentativci Srbije razmišljaju na taj način. Posebno što imamo dva vezana domaćinstva.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar