Свака школа се плаћа - шта је Партизан научио у Русији?

Не можемо стално да играмо добро, а да нам победе измичу. Морамо да окренемо нову страницу, поручио Американац Маркус Пејџ.

Кошарка 15.11.2018 | 22:45
Свака школа се плаћа - шта је Партизан научио у Русији?
Када се уочи полетања за Санкт Петербург прочула вест да је Раде Загорац сломио нос на тренингу и да неће моћи да путује у Русију, вероватно се добар део навијача Партизана забринуо да би црно-бели могли да доживе убедљив пораз, па чак и дебакл, с обзиром на то да је овај играч мотор екипе.

Али то се није десило. Партизан је изгубио са четири поена разлике и добро се држао у највећем делу утакмице. Наравно, због традиције и онога што црно-бели представљају не само за српску кошарку, клуб из Хумске никако не сме да буде задовољан што је "доживео само тесан пораз". Јер такав став никада не може да иде уз екипу која има жељу да буде шампионска.

Истовремено, црно-бели могу само да жале због начина на који су пропустили прилику да савладају Зенит и тако широм отворе врата пласмана у Топ 16 фазу такмичења у Еврокупу.

"Тешка утакмица, мислили смо да смо урадили довољно у првом полувремену, Нисмо ни у том периоду играли баш сјајно, али смо доминирали захваљујући енергији коју смо имали на терену. Ипак, било је превише изгубљених лопти, погодили смо само три од девет пенала", почео је причу амерички плејмејкер Маркус Пејџ.

Ситуација се у другом полувремену окренула у корист Зенита, који опет није играо неку спектакуларно квалитетну кошарку, али Партизан једноставно то није умео да искористи. Просто речено, руска екипа се "нудила" и била је у једном тренутку и зрела за пораз. Ипак, пет до десет минута током који је Партизан упао у црну рупу били су довољни за пут у пораз.

"У наставку је то била нека равна линија код нас, Зенит је то искористио и погодио неке важне шутева, а опет, ми нисмо имали реакцију осим на три минута пре краја меча. Али тада већ није било довољно времена. Касно смо реаговали. Мислим да смо одиграли 32 минута добре кошарке, али на овом нивоу мора боље. Све смо бољи, погађамо шутеве, али још нисмо дошли дотле да играмо свих 40 минута како треба.."

Ово је Партизану био први пораз после три везане победе, а уједно и први неуспех тренера Андрее Тринкијерија откако је дошао на функцију. Дуел против Зенита био је први у низу четири окршаја која би могла у великој мери да утичу на остатак Партизанове сезоне - следи гостовање у Подгорици Будућности, па Валенсија и Црвена звезда у хали Пионир.

"То су велике и важне утакмице за нас у оба такмичења. Не можемо стално да играмо добро, а да нам победе измичу. Морамо да окренемо нову страницу. Верујем да ће бити лудница против Звезде, а Будућност је квалитетна, евролигашка екипа. То ће бити прави тестови за нас".

И за Вању Маринковића је главни утисак да је Партизан олако прокоцкао врло добру прилику, али и то је школа која се плаћа за младу екипу као што је ова.

"Одиграли смо сјајно прво полувреме, а онда смо физички пали у првој половини треће четвртине, у одбрани, у нападу. Играли смо без идеје. Они су то искористили и отишли на плус 13. Успели сммо да се вратимо, али  смо опет на крају примили неки зицер... Имали смо своје шансе у великом делу утакмице, али их нисмо искористили".

А иако Партизан није искористио шансу у Санкт Петербургу, чини се да Страхиња Гавриловић јесте. Стамени Крагујевчанин је добио већу минутажу него обично и док је имао снаге, добро се борио под оба коша. Али и та добра партија остала је на неки начин у сенци пораза. Пораза који је, према Гавриловићевим речима, дошао из глупости.

"Имали смо утакмицу у рукама, буквално смо им дали победу. Неизнуђене грешке, лоше извођење аута, глупо изгубљене лопте. То је одлучило ову утакмицу. Преостаје нам само да још једном погледамо снимак овог дуела, да научимо на овим грешкама. Окрећемо се тешком гостовању у Подгорици. Чека нас Будућност која је евролигаш, после имамо код куће Валенсију. Идемо корак по корак", закључио јеГавриловић.

Подгорица је први следећи. Готово извесно без Загорца, који би требало да, када се врати на терен, то уради са маском на лицу. Евентуална победа значила би много за Партизан у борби за место које води у плеј-оф, али би била и огроман корак напред у смислу онога што је рекао Пејџ - да квалитетна игра, ако је могуће близу тих фамозних 40 минута, почне у потпуности да се материјализује.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар