Ђоковић брани младе играче!

Тенис остаје у добрим рукама! После победе против Александера Зверева, Новак Ђоковић је затражио од припадника седме силе да не буду сувише критични према генерацији младих тенисера.

Тенис 16.11.2018 | 14:30
Ђоковић брани младе играче!
Завршни турнир је показао да и даље постоји огроман јаз између ветерана и младих играча, што су показале убедљиве победе Кевина Андерсона, Роџера Федерера, па и Ђоковића над Зверевом и Тимом.

Ђоковић је победио релативно лако са 6:4, 6:1, али сматра да Зверев и још неки играчи представљају будућност тениса.

"Знам да ви новинари умете да будете мало груби према њима. Мислим да у тој новој генерацији има доста квалитета", рекао је Новак по завршетку меча.

Зверев је стандардан члан првих десет на светској листи и Новак га веома цени.

"Зверев је предводник нове генерације. Доказао се и усталио као топ играч. Освојио је неколико мастерс титула, мислим укупно три, што је веома импресивно. Треба му честитати на томе, већ други пут се квалификовао и за финални турнир. Имате ту онда играче попут Хачанова, Циципаса, Ћорића. Тенис остаје у добрим рукама", додао је Ђоковић.

Каже да "стара гарда" још има шта да каже.

"Што се тиче нас старијих, и даље напорно радимо како бисмо извукли максимум из себе, од оног што је преостало у нама. Колико дуго ће тако бити заиста не знам. Очигледно је да искуство игра значајну улогу у оваквим мечевима, јер знате како да приступите мечу, како да играте у одређеним моментима, како да се носите са притиском. То је на нашој страни".

Зверев је против Новака слао и сервисе брзином већом од 225 километара на час.

"Иван Лендл са којим Зверев сада ради је једна од легенди овог спорта. Имати га у свом тиму као ментора и тренера је драгоцено. Знам колико то Зверев цени и колико му је то важно. Он је дефинитивно на добром путу. То што је уз њега Лендл може да му буде само подстрек да напредује", закључио је српски тенисер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар