Đoković brani mlade igrače!

Tenis ostaje u dobrim rukama! Posle pobede protiv Aleksandera Zvereva, Novak Đoković je zatražio od pripadnika sedme sile da ne budu suviše kritični prema generaciji mladih tenisera.

Tenis 16.11.2018 | 14:30
Đoković brani mlade igrače!
Završni turnir je pokazao da i dalje postoji ogroman jaz između veterana i mladih igrača, što su pokazale ubedljive pobede Kevina Andersona, Rodžera Federera, pa i Đokovića nad Zverevom i Timom.

Đoković je pobedio relativno lako sa 6:4, 6:1, ali smatra da Zverev i još neki igrači predstavljaju budućnost tenisa.

"Znam da vi novinari umete da budete malo grubi prema njima. Mislim da u toj novoj generaciji ima dosta kvaliteta", rekao je Novak po završetku meča.

Zverev je standardan član prvih deset na svetskoj listi i Novak ga veoma ceni.

"Zverev je predvodnik nove generacije. Dokazao se i ustalio kao top igrač. Osvojio je nekoliko masters titula, mislim ukupno tri, što je veoma impresivno. Treba mu čestitati na tome, već drugi put se kvalifikovao i za finalni turnir. Imate tu onda igrače poput Hačanova, Cicipasa, Ćorića. Tenis ostaje u dobrim rukama", dodao je Đoković.

Kaže da "stara garda" još ima šta da kaže.

"Što se tiče nas starijih, i dalje naporno radimo kako bismo izvukli maksimum iz sebe, od onog što je preostalo u nama. Koliko dugo će tako biti zaista ne znam. Očigledno je da iskustvo igra značajnu ulogu u ovakvim mečevima, jer znate kako da pristupite meču, kako da igrate u određenim momentima, kako da se nosite sa pritiskom. To je na našoj strani".

Zverev je protiv Novaka slao i servise brzinom većom od 225 kilometara na čas.

"Ivan Lendl sa kojim Zverev sada radi je jedna od legendi ovog sporta. Imati ga u svom timu kao mentora i trenera je dragoceno. Znam koliko to Zverev ceni i koliko mu je to važno. On je definitivno na dobrom putu. To što je uz njega Lendl može da mu bude samo podstrek da napreduje", zaključio je srpski teniser.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar