Лондон: Чилић добио Изнера, има шанси за 1/2-финале!

Чилић преокретом против Изнера сачувао шансу за полуфинале! Хрватски тенисер Марин Чилић савладао је после преокрета Џона Изнера у другом колу групе "Густаво Куертен" Завршног турнира у Лондону – 6:7 (2-7), 6:4.  У Новаковој групи ништа није решено. . . ! Српски ас је обезбедио учешће у полуфиналу, али му треба још сет за прво место против тенисера коме је победа - неопходна.

Тенис 15.11.2018 | 00:08
Лондон: Чилић добио Изнера, има шанси за 1/2-финале!
Чилић је изгубио први сет у "О2 арени", али је успео да се врати и задржи шансе за полуфинале турнира најбоље осморице.

Изнер је био много сигурнији од тренутка када је спасао брејк лопту у првом гему, па је било јасно да има предност у тај брејку.

Добио га је веома лако, али је у наставку Марин успео да ухвати какав-такав ритам и дође до брејка. Један му је био довољан да изједначи у сетовима, а онда се кључни део меча догодио почетком трећег. 

Момак из Међугорја није паничио када је испустио предност, па је већ у следећем гему направио други брејк и потом сачувао вођство до краја. 

Он се сада налази на трећем месту групе са по једном победом и поразом, док је Американац остао без могућности за полуфинале након два неуспеха. 

Испред Чилића је Александер Зверев који има бољи сет количник, а на првом месту је Новак Ђоковић који је и математички у међу четворицом најбољих. 

У следећем колу Чилић иде на Ђоковића, а Изнер а Зверева. 

У групи "Лејтон Хјуит" води се велика борба, пошто је Кевин Андерсон први са две победе, Роџер Федерер и Кеи Нишикори имају скор 1-1, док је Доминик Тим уписао два убедљива пораза.

Новак Ђоковић је званично прошао у полуфинале завршног мастерса, али ће му бити потребан још макар сет против Марина Чилића како би групну фазу завршио с прве позиције.

Хрват је вечерас направио преокрет против Џона Изнера и добио га у три сета (6:7, 6:3, 6:4), што значи да ће тек последње коло дати одговор на питању ко ће још уз Ђоковића у наредну фазу АТП финала, пошто су сви "преживели".

Зверев је тренутно у најбољој позицији пошто има скор од победе и пораза уз сет количник 2:2, док ће за противника у трећем колу имати Џона Изнера који има "најтање" изгледе.

Американац је изгубио оба меча у Лондону и у њима је узео тек сет (1:4), али би му тријумф у два сета против Зверева, и победа Ђоковића над Чилићем на исти начин, донела ипак скок на другу позицију и наставак такмичења.

Своју шансу ће тражити и Марин Чилић који је након три заредом изгубљена сета у "О2 арени" везао два добра против Изнера, али ће ипак са друге стране мреже сада стајати Новак.

Њих двојица састаће се у петак (још није познато да ли у термину од 15х или 21х), а један добијени сет му не игра никакву улогу чак иако Зверев изгуби "глат" од Изнера, тако да му је потребан тријумф против Нолета уз кикс Немца...

Видећемо колико је то могуће пошто Новак са Марином има скор 16-2.

ТАБЕЛА: Ђоковић 2-0 (4:0), Зверев 1-1 (2-2) Чилић 1-1 (2-3), Изнер 0-2 (1:4).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар