London: Čilić dobio Iznera, ima šansi za 1/2-finale!

Čilić preokretom protiv Iznera sačuvao šansu za polufinale! Hrvatski teniser Marin Čilić savladao je posle preokreta Džona Iznera u drugom kolu grupe "Gustavo Kuerten" Završnog turnira u Londonu – 6:7 (2-7), 6:4.  U Novakovoj grupi ništa nije rešeno. . . ! Srpski as je obezbedio učešće u polufinalu, ali mu treba još set za prvo mesto protiv tenisera kome je pobeda - neophodna.

Tenis 15.11.2018 | 00:08
London: Čilić dobio Iznera, ima šansi za 1/2-finale!
Čilić je izgubio prvi set u "O2 areni", ali je uspeo da se vrati i zadrži šanse za polufinale turnira najbolje osmorice.

Izner je bio mnogo sigurniji od trenutka kada je spasao brejk loptu u prvom gemu, pa je bilo jasno da ima prednost u taj brejku.

Dobio ga je veoma lako, ali je u nastavku Marin uspeo da uhvati kakav-takav ritam i dođe do brejka. Jedan mu je bio dovoljan da izjednači u setovima, a onda se ključni deo meča dogodio početkom trećeg. 

Momak iz Međugorja nije paničio kada je ispustio prednost, pa je već u sledećem gemu napravio drugi brejk i potom sačuvao vođstvo do kraja. 

On se sada nalazi na trećem mestu grupe sa po jednom pobedom i porazom, dok je Amerikanac ostao bez mogućnosti za polufinale nakon dva neuspeha. 

Ispred Čilića je Aleksander Zverev koji ima bolji set količnik, a na prvom mestu je Novak Đoković koji je i matematički u među četvoricom najboljih. 

U sledećem kolu Čilić ide na Đokovića, a Izner a Zvereva. 

U grupi "Lejton Hjuit" vodi se velika borba, pošto je Kevin Anderson prvi sa dve pobede, Rodžer Federer i Kei Nišikori imaju skor 1-1, dok je Dominik Tim upisao dva ubedljiva poraza.

Novak Đoković je zvanično prošao u polufinale završnog mastersa, ali će mu biti potreban još makar set protiv Marina Čilića kako bi grupnu fazu završio s prve pozicije.

Hrvat je večeras napravio preokret protiv Džona Iznera i dobio ga u tri seta (6:7, 6:3, 6:4), što znači da će tek poslednje kolo dati odgovor na pitanju ko će još uz Đokovića u narednu fazu ATP finala, pošto su svi "preživeli".

Zverev je trenutno u najboljoj poziciji pošto ima skor od pobede i poraza uz set količnik 2:2, dok će za protivnika u trećem kolu imati Džona Iznera koji ima "najtanje" izglede.

Amerikanac je izgubio oba meča u Londonu i u njima je uzeo tek set (1:4), ali bi mu trijumf u dva seta protiv Zvereva, i pobeda Đokovića nad Čilićem na isti način, donela ipak skok na drugu poziciju i nastavak takmičenja.

Svoju šansu će tražiti i Marin Čilić koji je nakon tri zaredom izgubljena seta u "O2 areni" vezao dva dobra protiv Iznera, ali će ipak sa druge strane mreže sada stajati Novak.

Njih dvojica sastaće se u petak (još nije poznato da li u terminu od 15h ili 21h), a jedan dobijeni set mu ne igra nikakvu ulogu čak iako Zverev izgubi "glat" od Iznera, tako da mu je potreban trijumf protiv Noleta uz kiks Nemca...

Videćemo koliko je to moguće pošto Novak sa Marinom ima skor 16-2.

TABELA: Đoković 2-0 (4:0), Zverev 1-1 (2-2) Čilić 1-1 (2-3), Izner 0-2 (1:4).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar