Списак Литваније за квалификације, за СП...

Новајлије и млади у фокусу! Нема играча из Евролиге и НБА!

Кошарка 18.11.2018 | 09:30
Списак Литваније за квалификације, за СП...
Селектор кошаркашке репрезентације Литваније Даинијус Адомаитис представио је данас списак кандидата за национални тим у наставку квалификација за Мундобаскет у Кини наредне године, за који је већ обезбедила пласман заједно са Грчком, Немачком и Чешком.

У фокусу је, управо зато, неколико нових и младих играча, а као што је одавно јасно на листи нема евролигашких и кошаркаша из НБА лиге попут Јонаса Валанчијунаса, Домантаса Сабониса, Паулијуса Јанкунаса, Маријуса Григониса, Лукаса Лекавичијуса, Миндаугаса Кузминскаса, Артураса Гудаитиса и осталих...

Међу повратницима највеће име је плејмејкер Шарунас Василијаускас, кога није било још од 2014. године и припрема за Мундобаскет у Шпанији. Од новајлија ту су Арнолдас Кулбока, Гитис Масијулис и Мартинас Гебен.

Како је саопштено, Адомаитис неће позвати свих 15 кандидата на окупљање 26. новембра, већ ће у међувремену изабрати само 12 на које рачуна.

Литванија ће 29. новембра играти против Италије у Бреши, три дана касније у Вилњусу дочекује Хрватску. У досадашњем току квалификација има максималних 8-0.

СПИСАК ЛИТВАНИЈЕ

Мантас Калнијетис, Шарунас Василијаускас, Миндаугас Гирдзијунас, Арнолдас Кулбока, Јонас Мачијулис, Реналдас Сеибутис, Адас Јускевичијус, Арнас Буткевичијус, Рокас Гиједраитис, Едгарас Зелионис, Ејмантас Бендзијус, Гитис Масијулис, Мартинас Гебен, Евалдас Каирис и Мартинас Еходас.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар