Spisak Litvanije za kvalifikacije, za SP...

Novajlije i mladi u fokusu! Nema igrača iz Evrolige i NBA!

Košarka 18.11.2018 | 09:30
Spisak Litvanije za kvalifikacije, za SP...
Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije Dainijus Adomaitis predstavio je danas spisak kandidata za nacionalni tim u nastavku kvalifikacija za Mundobasket u Kini naredne godine, za koji je već obezbedila plasman zajedno sa Grčkom, Nemačkom i Češkom.

U fokusu je, upravo zato, nekoliko novih i mladih igrača, a kao što je odavno jasno na listi nema evroligaških i košarkaša iz NBA lige poput Jonasa Valančijunasa, Domantasa Sabonisa, Paulijusa Jankunasa, Marijusa Grigonisa, Lukasa Lekavičijusa, Mindaugasa Kuzminskasa, Arturasa Gudaitisa i ostalih...

Među povratnicima najveće ime je plejmejker Šarunas Vasilijauskas, koga nije bilo još od 2014. godine i priprema za Mundobasket u Španiji. Od novajlija tu su Arnoldas Kulboka, Gitis Masijulis i Martinas Geben.

Kako je saopšteno, Adomaitis neće pozvati svih 15 kandidata na okupljanje 26. novembra, već će u međuvremenu izabrati samo 12 na koje računa.

Litvanija će 29. novembra igrati protiv Italije u Breši, tri dana kasnije u Vilnjusu dočekuje Hrvatsku. U dosadašnjem toku kvalifikacija ima maksimalnih 8-0.

SPISAK LITVANIJE

Mantas Kalnijetis, Šarunas Vasilijauskas, Mindaugas Girdzijunas, Arnoldas Kulboka, Jonas Mačijulis, Renaldas Seibutis, Adas Juskevičijus, Arnas Butkevičijus, Rokas Gijedraitis, Edgaras Zelionis, Ejmantas Bendzijus, Gitis Masijulis, Martinas Geben, Evaldas Kairis i Martinas Ehodas.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar