Миленковић и Максимовић о ЛН, клубовима и Црној Гори...

Оптимизам у табору Орлова уочи одлучујућих утакмица у Лиги нација.

Фудбал 15.11.2018 | 18:45
Миленковић и Максимовић о ЛН, клубовима и Црној Гори...
Победа против Црне Горе и реми са Литванијом. Све што је Орловима потребно да одбране прво место на табели Групе 4 Лиге нација. Домаћи терен је ту да помогне. Као и чињеница да су Црногорци жестоко хендикепирани неиграњем најбољих играча Стевана Јоветића и Стефана Савића. Ипак, Никола Миленковић и Немања Максимовић позивају на опрез, јер посао није завршен, а у фудбалу је све могуће.

“Све то не сме да нас опусти, јер они имају добре играче који могу да одиграју на високом нивоу.  Долази нам озбиљна репрезентација која ће тражити своју шансу. Они су добра репрезентација са добрим појединцима и могу свакоме да направе проблем ако им се то дозволи”, каже Миленковић новинарима на дружењу у Старој Пазови.

Популарни Блеки је свеједно оптимиста. Само жели да каже да Орлови морају да одиграју у свом најбољем издању. Нема места опуштању.

“Услов за све је дисциплина. И то је рецепт за наредне мечеве. Треба поновити издање из првог меча, приступ на високом нивоу. Уз залагање какво мора да буде мислим да резултат не може да изостане”.

Максимовић размишља идентично.

“Меч са Црном Гором је можда и најважнији у досадашњем току Лиге нација. Циљ је да победимо у обе утакмице, да покажемо прво Црногорцима да смо најбоља репрезентација у групи, али све то мора да се потврди на терену”.

Дакле, све зависи од Србије?

“Зависи некада и од противника, али ми гледамо себе, знамо колико можемо и само је важно да приступ буде прави, да не правимо грешке, будемо концентрисани од првог минута”.

О ЛИГИ НАЦИЈА

Ново Уефино такмичење изазвало је и бројне полемике. Да ли је или није добро? Навијачи подељених мишљења.Миленковић и Максимовић немају дилему.

“Допада ми се такмичење, јер је замена за пријатељске утакмице и доноси такмичарски моменат. Лига нација је и једна стаза која води до Европског првенства и нема сумње да је то супер ствар за многе репрезентације”, каже штопер Фјорентине.

Максимовић се надовезује.

Лига нација омогућава да се селекције уиграју, али постоји и рај такмичарски меменат...

“По мени ово је много боље него раније када су биле пријатељске утакмице. Млади играчи имају лепу прилику да се искажу и покау да временом могу да преузму одговорност у А репрезентацији”.

О КЛУБОВИМА

Никола Миленковић је у Фиренци брзо изградио репутацију једног од најталентованијих штопера Европе, па се већ сада говори о трансферу у неки од најбогатијих клубова попут Јувентуса или Манчестер јунајтеда.

“Мисли су ми у Фиорентини а жеља је да стално напредујем. Живим у садашњости, оно што ће се можда десити оставимо за будућност, нико не зна шта ће се издешавати”.

Добра клупска сезона и за Максимовића. После епизоде у Валенсији у којој је тек спорадично играо у Хетафеу је добио праву шансу и редован је у стартних 11. Редован и врло добар.

“Свакако да сам бољи јер сада имам континуитет у Хетафеу за разлику од прошле сезоне када сам био у Валенсији. Много ми значи што сам променио екипу и што сада играм стандардно”, рекао је Немања Максимовић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар