Milenković i Maksimović o LN, klubovima i Crnoj Gori...

Optimizam u taboru Orlova uoči odlučujućih utakmica u Ligi nacija.

Fudbal 15.11.2018 | 18:45
Milenković i Maksimović o LN, klubovima i Crnoj Gori...
Pobeda protiv Crne Gore i remi sa Litvanijom. Sve što je Orlovima potrebno da odbrane prvo mesto na tabeli Grupe 4 Lige nacija. Domaći teren je tu da pomogne. Kao i činjenica da su Crnogorci žestoko hendikepirani neigranjem najboljih igrača Stevana Jovetića i Stefana Savića. Ipak, Nikola Milenković i Nemanja Maksimović pozivaju na oprez, jer posao nije završen, a u fudbalu je sve moguće.

“Sve to ne sme da nas opusti, jer oni imaju dobre igrače koji mogu da odigraju na visokom nivou.  Dolazi nam ozbiljna reprezentacija koja će tražiti svoju šansu. Oni su dobra reprezentacija sa dobrim pojedincima i mogu svakome da naprave problem ako im se to dozvoli”, kaže Milenković novinarima na druženju u Staroj Pazovi.

Popularni Bleki je svejedno optimista. Samo želi da kaže da Orlovi moraju da odigraju u svom najboljem izdanju. Nema mesta opuštanju.

“Uslov za sve je disciplina. I to je recept za naredne mečeve. Treba ponoviti izdanje iz prvog meča, pristup na visokom nivou. Uz zalaganje kakvo mora da bude mislim da rezultat ne može da izostane”.

Maksimović razmišlja identično.

“Meč sa Crnom Gorom je možda i najvažniji u dosadašnjem toku Lige nacija. Cilj je da pobedimo u obe utakmice, da pokažemo prvo Crnogorcima da smo najbolja reprezentacija u grupi, ali sve to mora da se potvrdi na terenu”.

Dakle, sve zavisi od Srbije?

“Zavisi nekada i od protivnika, ali mi gledamo sebe, znamo koliko možemo i samo je važno da pristup bude pravi, da ne pravimo greške, budemo koncentrisani od prvog minuta”.

O LIGI NACIJA

Novo Uefino takmičenje izazvalo je i brojne polemike. Da li je ili nije dobro? Navijači podeljenih mišljenja.Milenković i Maksimović nemaju dilemu.

“Dopada mi se takmičenje, jer je zamena za prijateljske utakmice i donosi takmičarski momenat. Liga nacija je i jedna staza koja vodi do Evropskog prvenstva i nema sumnje da je to super stvar za mnoge reprezentacije”, kaže štoper Fjorentine.

Maksimović se nadovezuje.

Liga nacija omogućava da se selekcije uigraju, ali postoji i raj takmičarski memenat...

“Po meni ovo je mnogo bolje nego ranije kada su bile prijateljske utakmice. Mladi igrači imaju lepu priliku da se iskažu i pokau da vremenom mogu da preuzmu odgovornost u A reprezentaciji”.

O KLUBOVIMA

Nikola Milenković je u Firenci brzo izgradio reputaciju jednog od najtalentovanijih štopera Evrope, pa se već sada govori o transferu u neki od najbogatijih klubova poput Juventusa ili Mančester junajteda.

“Misli su mi u Fiorentini a želja je da stalno napredujem. Živim u sadašnjosti, ono što će se možda desiti ostavimo za budućnost, niko ne zna šta će se izdešavati”.

Dobra klupska sezona i za Maksimovića. Posle epizode u Valensiji u kojoj je tek sporadično igrao u Hetafeu je dobio pravu šansu i redovan je u startnih 11. Redovan i vrlo dobar.

“Svakako da sam bolji jer sada imam kontinuitet u Hetafeu za razliku od prošle sezone kada sam bio u Valensiji. Mnogo mi znači što sam promenio ekipu i što sada igram standardno”, rekao je Nemanja Maksimović.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar