Просинечки: Кад идеш на бод, углавном изгубиш!

Селектор БиХ кратко и јасно поручио како ће "змајеви" вечерас играти против Аустрије у Лиги нација.

Фудбал 15.11.2018 | 13:45
Просинечки: Кад идеш на бод, углавном изгубиш!
Репрезентација БиХ у четвртак увече играће против Аустрије меч Групе 3 Лиге Б, а "змајевима" је довољан само бод да овјере прво мјесто у групи.

Селекција коју води Роберт Просинечки, међутим, у досадашњем току такмичења уписала је све побједе, па је прво питање на конференцији за новинаре на стадиону "Ернст Хапел" било о тактици, да ли ићи на сигуран бод или на побједу.

Селектор Просинечки био је јасан.

"Нисмо размишљали да идемо на бод, сигурно ћемо пробати одиграти добру утакмицу, сви смо мотивисани и жељни, јер ће бити пуно гледалаца и даћемо све од себе. Кад идеш на бод, већином изгубиш. Аустрија је добра репрезентација и сигурно ће бити добра утакмица а ми смо мотивисани да одиграмо добру утакмицу."

Селектор Аустрије најавио је већи посјед своје екипе и рекао да очекује да Босна дубоко стоји. Хоће ли БиХ чекати контру или ићи на посјед?

"Они играју код куће, даће све од себе, самим тим што има игра само побједа да наставе борбу за првои мјесто. Они ће пробати доминирати, да што прије дају гол и побиједе, што је нормално. Ми знамо ону утакмицу која је била у Зеници, тактички смо одрадили изванредан посао и сутра ћемо пробати да доминирамо јер и ми имамо играче који у способни за то. Ако не будемо могли наша 'форца' је контра и покушаћемо их онда да их изненадимо, али сигурно желимо да одиграмо добру утакмицу као што смо одиграли у Зеници", рекао је Просинечки.

У селекцији Аустрије било је кадровских проблема, нападач Гвидо Бургшталер је пропустио посљедњи тренинг и вратио се у Шалке, а још неколико играча је под знаком питања.

"Док сутра не почне утакмица и не добијемо саставе, можемо само да нагађамо да ли ће се неко од њих опоравити. Сви наши играчи су фит, имали смо и ми неких малих проблема, али сад је ок, данас ћемо видјети још да ли су сви здрави. Имаћемо на располагању, односно имам на располагању све играче."

Дуел са Аустријом у Бечу има велику тежину, јер БиХ може да овјери прво мјесто у групи и избори пласман у Лигу А, а самим тим и избори додатну шансу за пласман на Европско првенство кроз плеј-оф. Међутим, Просинечки, не сматра да је ова утакмица, када је мотивација у питању другачија од претходних.

"Мислим да није. Да бисмо дошли до овога, морали смо добити прошлу, па прије тога ону. Максимално ћемо се припремити, одрадили смо тренинге, мотивисани су, добро се осјећају. Осјетићемо терен још вечерас, а што се тиче мотивације, вјерујем да ћемо сутра бити прави и да ћемо направити добар резултат", истакао је селектор.

Упитан да ли ће Елвис Сарић добити поново прилику селектор је одговорио потврдно, а сматра да ни једни ни други не могу приредити посебна изненађења.

"Сарић ће играти. Нема дилема за задњу линију, већ сам одлучио, немамо шта пуно скривати. А ни они, немају они шта скривати, осим пар повријеђених. Сарић је опорављен, тренирао је и биће у конкуренцији за сутра. Сутра имамо доста времена о томе да видимо шта ћемо хтјети, тако да имамо још један дан да размислимо", закључио је Просинечки.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар