Prosinečki: Kad ideš na bod, uglavnom izgubiš!

Selektor BiH kratko i jasno poručio kako će "zmajevi" večeras igrati protiv Austrije u Ligi nacija.

Fudbal 15.11.2018 | 13:45
Prosinečki: Kad ideš na bod, uglavnom izgubiš!
Reprezentacija BiH u četvrtak uveče igraće protiv Austrije meč Grupe 3 Lige B, a "zmajevima" je dovoljan samo bod da ovjere prvo mjesto u grupi.

Selekcija koju vodi Robert Prosinečki, međutim, u dosadašnjem toku takmičenja upisala je sve pobjede, pa je prvo pitanje na konferenciji za novinare na stadionu "Ernst Hapel" bilo o taktici, da li ići na siguran bod ili na pobjedu.

Selektor Prosinečki bio je jasan.

"Nismo razmišljali da idemo na bod, sigurno ćemo probati odigrati dobru utakmicu, svi smo motivisani i željni, jer će biti puno gledalaca i daćemo sve od sebe. Kad ideš na bod, većinom izgubiš. Austrija je dobra reprezentacija i sigurno će biti dobra utakmica a mi smo motivisani da odigramo dobru utakmicu."

Selektor Austrije najavio je veći posjed svoje ekipe i rekao da očekuje da Bosna duboko stoji. Hoće li BiH čekati kontru ili ići na posjed?

"Oni igraju kod kuće, daće sve od sebe, samim tim što ima igra samo pobjeda da nastave borbu za prvoi mjesto. Oni će probati dominirati, da što prije daju gol i pobijede, što je normalno. Mi znamo onu utakmicu koja je bila u Zenici, taktički smo odradili izvanredan posao i sutra ćemo probati da dominiramo jer i mi imamo igrače koji u sposobni za to. Ako ne budemo mogli naša 'forca' je kontra i pokušaćemo ih onda da ih iznenadimo, ali sigurno želimo da odigramo dobru utakmicu kao što smo odigrali u Zenici", rekao je Prosinečki.

U selekciji Austrije bilo je kadrovskih problema, napadač Gvido Burgštaler je propustio posljednji trening i vratio se u Šalke, a još nekoliko igrača je pod znakom pitanja.

"Dok sutra ne počne utakmica i ne dobijemo sastave, možemo samo da nagađamo da li će se neko od njih oporaviti. Svi naši igrači su fit, imali smo i mi nekih malih problema, ali sad je ok, danas ćemo vidjeti još da li su svi zdravi. Imaćemo na raspolaganju, odnosno imam na raspolaganju sve igrače."

Duel sa Austrijom u Beču ima veliku težinu, jer BiH može da ovjeri prvo mjesto u grupi i izbori plasman u Ligu A, a samim tim i izbori dodatnu šansu za plasman na Evropsko prvenstvo kroz plej-of. Međutim, Prosinečki, ne smatra da je ova utakmica, kada je motivacija u pitanju drugačija od prethodnih.

"Mislim da nije. Da bismo došli do ovoga, morali smo dobiti prošlu, pa prije toga onu. Maksimalno ćemo se pripremiti, odradili smo treninge, motivisani su, dobro se osjećaju. Osjetićemo teren još večeras, a što se tiče motivacije, vjerujem da ćemo sutra biti pravi i da ćemo napraviti dobar rezultat", istakao je selektor.

Upitan da li će Elvis Sarić dobiti ponovo priliku selektor je odgovorio potvrdno, a smatra da ni jedni ni drugi ne mogu prirediti posebna iznenađenja.

"Sarić će igrati. Nema dilema za zadnju liniju, već sam odlučio, nemamo šta puno skrivati. A ni oni, nemaju oni šta skrivati, osim par povrijeđenih. Sarić je oporavljen, trenirao je i biće u konkurenciji za sutra. Sutra imamo dosta vremena o tome da vidimo šta ćemo htjeti, tako da imamo još jedan dan da razmislimo", zaključio je Prosinečki.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar