Посљедице "Бреxита" по енглески фудбал...!

Муке премијерлигаша с странцима! Фудбалска асоцијација Енглеске ће променити правило о броју странаца због чега ће већина клубова имати проблема. Може ли ово ипак имати дугорочни позитивни утицај на Премијер лигу?

Фудбал 20.11.2018 | 23:30
Посљедице "Бреxита" по енглески фудбал...!
Од почетка је јасно да ће излазак Велике Британије из Европске уније имати утицаја на Премијер лигу, али још увек не знамо тачно каквог...

Много је непознаница у игри, а према писању "Ројтерса" у Фудбалској асоцијацији Енглеске активно размишљају како да реше проблем играча из иностранства, тако да је једна од идеја смањење броја странаца.

Са досадашњих дозвољених 17, та бројка би требало да буде смањена на само 12, што ће знатно пореметити клубове, нарочито оне најбогатије.

Већина њих ослања се на квалитет из иностранства (Шпанија, Француска, Италија, Немачка, афричке земље итд.), па је питање како ће многи од њих поднети овакав вид промене правила у који је опет упетљана политика.

Овај предлог ће се ове недеље наћи пред клубовима и видећемо како ће они реаговати на њега пошто 13 од 20 клубова, по новим правилима, у овом тренутку има више од дозвољеног броја странаца.

Занимљиво, само трећина њих представља Енглеску пошто су узели пасош других земаља.

Фудбалска асоцијација за сада није коментарисала ове спекулације које су се појавиле у јавности, а наводно уколико клубови не пристану на овакав сценарио - и играчи с пасошима земаља Европске уније (ЕУ) ће морати да пролазе исту процедуру као што су до сада имали они из земаља ван ње. Мораће да аплицирају за радну дозволу, с шансом да је не добију...

Ово је можда и покушај ФА да натера клубове да шансу пружи домаћим фудбалерима и да се не дешавају случајеви попут Џејдона Санча, Риса Нелсона, Адемоле Лукмана и других.

У питању су фудбалери који су у потрази за минутажом отишли у Бундес лигу и брзо добили репутацију стартера, док би у Премијер лиги и даље били далеко и од клубе својих матичних клубова. Због "преконкурентне" лиге клубови ретко дају шансу "клинцима" да се докажу и они због тога испаштају.

Уместо њих у клубове долазе скупа и већ формирана појачања из иностранства, а због тога, сматрају многи Енглези, испашта и репрезентација ове земље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар