ЕП до 19: Лош старт "Орлића", Србија извукла бод!

Репрезентација Србије о 19 година извукла бод против Казахстана на почетку квалификација за Европско првенство.  Не слути на добро: Омладинци ремизирали против Казахстана! Селекцију Ненада Сакића после данашњег резултата чека врло тежак посао – 2:2.

Фудбал 14.11.2018 | 21:40
ЕП до 19: Лош старт "Орлића", Србија извукла бод!
Систем квалификација за Европско првенство за селекције до 19 година дозвољава кикс, јер ће се у другом кругу наћи по две првопласиране из сваке групе, а победници седам новоформираних група избориће пласман на завршни турнир 2019. у Јерменији, где је за сада сигуран само домаћин.

Србија је одмах на почетку доживела непријатно изненађење, пошто је на неутралном терену у Данганону (Северна Ирска) ремизирала са Казахстаном 2:2 (0:2).

Права на кикс, у преостала два меча Групе 9, против Пољске и Северне Ирске, више немамо.

Овај резултат екипе Ненада Сакића још је на крају испао и добар, јер су "орлићи" после минуса од два гола, до бода стигли пред крај меча.

Тандем Астане Лев Свортцов и Мади Закипбајев, головима у 26. и 33. минуту, омогућили су Казахстанцима лепих 2:0 после 45 минута игре. Србија се нашла у тешкој ситуацији, али је, ипак, успела да остане непоражена.

Некадашњи нападач Партизана Душан Влаховић смањио је у 54, али је двадесетак минута касније добио други жути картон, па су "орлићи" до бода морали са играчем мање.

Коначно, изједначење је уследило у 78, када је фудбалер Чукаричког Милутин Видосављевић поравнао резултат.

Не слути на добро, баш не слути. Омладинска репрезентација Србије је кренула пут Северне Ирске како би наставила традицију добрих резултата и оверила визу за наредни круг квалификација. Међутим, селекција Ненада Сакића одмах је налетела на тврдо.

Реми против најслабијег ривала у групи, Казахстана (2:2), могао би генерацију играча рођених 2000. године (и млађих) остави без прве две позиције у групи. Врло изненађујући резултат, посебно због чињенице да поменута селекција има неколико класних играча. На данашњем мечу мрежу је чувао Милош Гордић из Црвене звезде, затим су ту били Шеховић (Партизан), Нешковић (Војводина), Гаврић (Црвена звезда), те тандем нападача Влаховић-Видосављевић.

Међутим, тим Ненада Сакића одиграо је катастрофално у првом полувремену. Казахстанци су искористили бројне грешке нашег тима и после 33. минута имали два гола предности. Погађали су Сквортсов и Забакабајев.

Тек после тога Орлићи су почели да делују озбиљно. Видело се да имају квалитет више у односу на ривала. Још када је нападач Фјорентине Душан Влаховић погодио у 54. минуту, вратила се нада у тотални преокрет.

Изједначење је донео Видосављевић у 78.минуту. Дакле, имало је сасвим довољно времена да се стигне до трећег гола.

Ипак, Казахстан је одолео и отежао посао нашим омладинцима. Србију до краја квалификационог турнира очекују дуели против Северне Ирске (домаћин) и Пољске. Прве две екипе ће обезбедити пласман у елитну рунду.

Поред Србије и Казахстана, у Групи 9 су још Северна Ирска и Пољска. Ове две селекције играју од 20.00 часова. "Орлићи" у суботу играју против домаћина (20.00), а у уторак са Пољацима (14.00).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар