EP do 19: Loš start "Orlića", Srbija izvukla bod!

Reprezentacija Srbije o 19 godina izvukla bod protiv Kazahstana na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.  Ne sluti na dobro: Omladinci remizirali protiv Kazahstana! Selekciju Nenada Sakića posle današnjeg rezultata čeka vrlo težak posao – 2:2.

Fudbal 14.11.2018 | 21:40
EP do 19: Loš start "Orlića", Srbija izvukla bod!
Sistem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za selekcije do 19 godina dozvoljava kiks, jer će se u drugom krugu naći po dve prvoplasirane iz svake grupe, a pobednici sedam novoformiranih grupa izboriće plasman na završni turnir 2019. u Jermeniji, gde je za sada siguran samo domaćin.

Srbija je odmah na početku doživela neprijatno iznenađenje, pošto je na neutralnom terenu u Danganonu (Severna Irska) remizirala sa Kazahstanom 2:2 (0:2).

Prava na kiks, u preostala dva meča Grupe 9, protiv Poljske i Severne Irske, više nemamo.

Ovaj rezultat ekipe Nenada Sakića još je na kraju ispao i dobar, jer su "orlići" posle minusa od dva gola, do boda stigli pred kraj meča.

Tandem Astane Lev Svortcov i Madi Zakipbajev, golovima u 26. i 33. minutu, omogućili su Kazahstancima lepih 2:0 posle 45 minuta igre. Srbija se našla u teškoj situaciji, ali je, ipak, uspela da ostane neporažena.

Nekadašnji napadač Partizana Dušan Vlahović smanjio je u 54, ali je dvadesetak minuta kasnije dobio drugi žuti karton, pa su "orlići" do boda morali sa igračem manje.

Konačno, izjednačenje je usledilo u 78, kada je fudbaler Čukaričkog Milutin Vidosavljević poravnao rezultat.

Ne sluti na dobro, baš ne sluti. Omladinska reprezentacija Srbije je krenula put Severne Irske kako bi nastavila tradiciju dobrih rezultata i overila vizu za naredni krug kvalifikacija. Međutim, selekcija Nenada Sakića odmah je naletela na tvrdo.

Remi protiv najslabijeg rivala u grupi, Kazahstana (2:2), mogao bi generaciju igrača rođenih 2000. godine (i mlađih) ostavi bez prve dve pozicije u grupi. Vrlo iznenađujući rezultat, posebno zbog činjenice da pomenuta selekcija ima nekoliko klasnih igrača. Na današnjem meču mrežu je čuvao Miloš Gordić iz Crvene zvezde, zatim su tu bili Šehović (Partizan), Nešković (Vojvodina), Gavrić (Crvena zvezda), te tandem napadača Vlahović-Vidosavljević.

Međutim, tim Nenada Sakića odigrao je katastrofalno u prvom poluvremenu. Kazahstanci su iskoristili brojne greške našeg tima i posle 33. minuta imali dva gola prednosti. Pogađali su Skvortsov i Zabakabajev.

Tek posle toga Orlići su počeli da deluju ozbiljno. Videlo se da imaju kvalitet više u odnosu na rivala. Još kada je napadač Fjorentine Dušan Vlahović pogodio u 54. minutu, vratila se nada u totalni preokret.

Izjednačenje je doneo Vidosavljević u 78.minutu. Dakle, imalo je sasvim dovoljno vremena da se stigne do trećeg gola.

Ipak, Kazahstan je odoleo i otežao posao našim omladincima. Srbiju do kraja kvalifikacionog turnira očekuju dueli protiv Severne Irske (domaćin) i Poljske. Prve dve ekipe će obezbediti plasman u elitnu rundu.

Pored Srbije i Kazahstana, u Grupi 9 su još Severna Irska i Poljska. Ove dve selekcije igraju od 20.00 časova. "Orlići" u subotu igraju protiv domaćina (20.00), a u utorak sa Poljacima (14.00).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar