Завршена сједница СБ УН о Косову

Сједница Савјета безбједности УН, на којој је разматран извјештај генералног секретара УН Антонија Гутереша о раду Унмика, завршена је вечерас у Њујорку.

Србија 14.11.2018 | 20:21
Завршена сједница СБ УН о Косову
Ставове Београда заступао је шеф дипломатије Ивица Дачић, који је рекао да се Србија изричито противи унилатералним актима Приштине, прије свега трансформацији Косовских безбједносних снага у војску Косова и затражио да чланице СБ УН то осуде.

Он је, такође, позвао чланице СБ УН да не подрже захтјев Приштине за чланство у Интерполу и другим међународним организацијама. 

Сједница о Косову, прва послије шест мјесеци, заказана је на иницијативу Кине, која је 1. новембра преузела предсједавање Савјетом безбједности.

Претходна седница СБ УН о Косову одржана је 18. маја, а шестомјесечна пауза је резултат противљења САД, Британије и Француске да се о том питању расправља свака три мјесеца, каква је била пракса у претходних 19 година.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Xасим

15.11.2018 00:51

Дзабе се трудите. Косово остаје дрзава! Помирите се с тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

15.11.2018 07:33

И?ас то вец дрзаву Албанију а Косово це увек бит И Србија

Name

Мика

15.11.2018 07:36

Имас то своју Албанију а Кпсо це увек бит И Србиј@

Name

Д

15.11.2018 10:59

Зашто инат,зашто жељети некоме што себи не желиш ,дали би за РС реко да ће некад бити држава нараво да неби јер ти не паше а за косово ти паше ,то је ружно наслађивати се туђим проблемом,Зар није у БиХ већа логика да се баш бошњаци требају залагат да се бивше републике не цијепају јер никад се незна може исти проблем стићи и твоју кућу,залагање за целовитост једне државе унапред штитиш и своју државу од могуће истих проблема,па сам пример Шпање ,мислите да они не признају косово заради интереса Србије,не заради свога интереса ,размишљају главом на дуже стазе