Završena sjednica SB UN o Kosovu

Sjednica Savjeta bezbjednosti UN, na kojoj je razmatran izvještaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Unmika, završena je večeras u Njujorku.

Srbija 14.11.2018 | 20:21
Završena sjednica SB UN o Kosovu
Stavove Beograda zastupao je šef diplomatije Ivica Dačić, koji je rekao da se Srbija izričito protivi unilateralnim aktima Prištine, prije svega transformaciji Kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku Kosova i zatražio da članice SB UN to osude.

On je, takođe, pozvao članice SB UN da ne podrže zahtjev Prištine za članstvo u Interpolu i drugim međunarodnim organizacijama. 

Sjednica o Kosovu, prva poslije šest mjeseci, zakazana je na inicijativu Kine, koja je 1. novembra preuzela predsjedavanje Savjetom bezbjednosti.

Prethodna sednica SB UN o Kosovu održana je 18. maja, a šestomjesečna pauza je rezultat protivljenja SAD, Britanije i Francuske da se o tom pitanju raspravlja svaka tri mjeseca, kakva je bila praksa u prethodnih 19 godina.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Xasim

15.11.2018 01:51

Dzabe se trudite. Kosovo ostaje drzava! Pomirite se s tim.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

15.11.2018 08:33

I?as to vec drzavu Albaniju a Kosovo ce uvek bit I Srbija

Name

Mika

15.11.2018 08:36

Imas to svoju Albaniju a Kpso ce uvek bit I Srbij@

Name

D

15.11.2018 11:59

Zašto inat,zašto željeti nekome što sebi ne želiš ,dali bi za RS reko da će nekad biti država naravo da nebi jer ti ne paše a za kosovo ti paše ,to je ružno naslađivati se tuđim problemom,Zar nije u BiH veća logika da se baš bošnjaci trebaju zalagat da se bivše republike ne cijepaju jer nikad se nezna može isti problem stići i tvoju kuću,zalaganje za celovitost jedne države unapred štitiš i svoju državu od moguće istih problema,pa sam primer Španje ,mislite da oni ne priznaju kosovo zaradi interesa Srbije,ne zaradi svoga interesa ,razmišljaju glavom na duže staze