Она је прва жена на челу Премијер лиге!

И најмоћнија у енглеском спорту! Сузана Диниџ ће од јануара 2019. године преузети "кормило" Премијер лиге као извршна директорка, чиме ће ера Ричарда Скадамора и званично бити окончана.

Фудбал 15.11.2018 | 20:45
Она је прва жена на челу Премијер лиге!
Скадамор ће са тог места отићи после 20 година, а замениће га жена која је била председница телевизије Анимал планет.

Њу је изабрао комитет који верује да је Диниџ била идеална кандидаткиња за ту позицију. Тако ће, према писању британских медија, она постати најмоћнија жена у острвском спорту.

"Истакла се у вођењу сложених компанија кроз период дигитализације. Она је водећа фигура у телевизијској индустрији, доказано успешна у раду са људима и развијању њихових талената. Она има идеалне квалитете потребне за овај посао и уверени смо да ће одвести Премијер лигу до нових висина", рекао је Брус Бак у име комитета.

Диниџ сматра да је привилегија водити такву организацију каква је Премијер лига, те да је она врхунац професионалног спорта. Ова тврдња није далеко од истине јер Премијер лига захваљујући Скадамору зарађује милијарде на име тв права.

Само претпрошле сезоне је лига зарадила 4,5 милијарди фунти, па њен профит за сада није проблем и задатак Сузане Диниџ ће бити да тако и остане у будућности.

Што се тиче Скадамора, он ће добити поклон од пет милиона фунти, а сваки клуб ће за поклон дати по 250.000 фунти.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар