Ona je prva žena na čelu Premijer lige!

I najmoćnija u engleskom sportu! Suzana Dinidž će od januara 2019. godine preuzeti "kormilo" Premijer lige kao izvršna direktorka, čime će era Ričarda Skadamora i zvanično biti okončana.

Fudbal 15.11.2018 | 20:45
Ona je prva žena na čelu Premijer lige!
Skadamor će sa tog mesta otići posle 20 godina, a zameniće ga žena koja je bila predsednica televizije Animal planet.

Nju je izabrao komitet koji veruje da je Dinidž bila idealna kandidatkinja za tu poziciju. Tako će, prema pisanju britanskih medija, ona postati najmoćnija žena u ostrvskom sportu.

"Istakla se u vođenju složenih kompanija kroz period digitalizacije. Ona je vodeća figura u televizijskoj industriji, dokazano uspešna u radu sa ljudima i razvijanju njihovih talenata. Ona ima idealne kvalitete potrebne za ovaj posao i uvereni smo da će odvesti Premijer ligu do novih visina", rekao je Brus Bak u ime komiteta.

Dinidž smatra da je privilegija voditi takvu organizaciju kakva je Premijer liga, te da je ona vrhunac profesionalnog sporta. Ova tvrdnja nije daleko od istine jer Premijer liga zahvaljujući Skadamoru zarađuje milijarde na ime tv prava.

Samo pretprošle sezone je liga zaradila 4,5 milijardi funti, pa njen profit za sada nije problem i zadatak Suzane Dinidž će biti da tako i ostane u budućnosti.

Što se tiče Skadamora, on će dobiti poklon od pet miliona funti, a svaki klub će za poklon dati po 250.000 funti.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar