Топло вријеме измамило змије

Сунце и прољећна температура усред новембра измамили су ових дана змије које излазе на површину. У центру Бијељине данас је уочена змија која је узнемирила грађане. Оваква појава је веома честа, истичу мјештани.

Република Српска 14.11.2018 | 15:41
Топло вријеме измамило змије
"Нелогично ми је да за Ђурђиц змија буде на путу, а поготово у центру града, али ево догађа се као да смо у Мелбурну", истиче за БН ТВ Ацо Бедић из Солунске улице.

Није шала. У Солунској улици у Бијељини усред бијела дана непожељан гост. Змија отровница. Мјештани у страху.

"Имамо овдје забавиште, иза нас је 40-ак метара обданиште гдје сваки дан 50-60 малишана оде у школу. Ујешће нечије дијете", додаје Бедић.

Проблем ствара напуштено домаћинство које је временом, како истичу комшије постало мјесто за бацање смећа.

"То је центар града, то је фактички депонија у том дворишту, људи довозе смеће, то је погодно тло за змије да се легу".

Иако истичу да су се у више наврата обраћали Комуналној полицији и Одјељењу за комуналне послове – реаговање је изостало. Разлог – нико није надлежан.

"Влада Српске никад није усвојила закон о уласку у приватни посјед, не постоје ни одлуке нити се може ко ангажовати, јер власник може доћи данас, сутра или за 10 година и рећи 'мени је неко срушио објекат', а тај објекат је већ био рушан и угрожава безбједност грађана јер се легу пацови и змије", рекао је у изјави за БН ТВ Ратомир Драганић,начелник Комуналне полиције, Бијељина.

И раније су се змије појављивале у јесен, али необично је да се то догоди средином новембра. До душе, необично је и што је температура ваздуха око 15 степени када је већ зима на прагу. Мада, према народним вјеровањима овакво чудно понашање змија упозорава на природну катастрофу.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

САМО

14.11.2018 15:17

ВЛАСНИКЕ ЗАПУСТЕНИХ ОБЈЕКАТА ПО ДЗЕПУ ПА КАД ГОД СЕ ПОЈАВЕ..ИЛИ У НЕКОМ ОДРЕДЈЕНОМ РОКУ НЕ ОДАЗИВАЊА НА ОБАВЕЗЕ СРУСИТИ ИСТИ И ОЦИСТИТИ ПРОСТОР ПА ДА ВИДИМО ГДЈЕ СУ ТИ НАЗОВИ ВЛАСНИЦИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

неписмени

14.11.2018 19:06

А зашто су објекти напуштени размисли

Name

За неписменог

14.11.2018 22:29

Ако су власници или насљедници зиви нека регулису своје имање а ако нема ни једних ни других опстина има ту дузност...у остале околности не бих јер није ни твоје ни моје да о томе нагадјамо..ста год било ово је опасност која не смије остати не рјесена.

Name

змија

14.11.2018 15:47

СВЕ ИЗЛУДИЛО ПОЛИТИЦАРИ ВРИЈЕМЕ ПА И ЗМИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деба

14.11.2018 15:55

Увијек је змија у селу било, који град људи моји?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозидар

15.11.2018 03:08

Дали овај кретен зна гдје је Мелбурн?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

15.11.2018 18:53

По цему закљуцисте да је отровница.Поскок није,сарка није...вец врста водене змије "рибарица" која није отровница !!!?

ОДГОВОРИТЕ