Добра партија Јокића, али...

Хјустон продубио кризу Денвера! Кошаркаши Денвер Нагетса поражени су од Хјустон Рокитса у ноћи између уторка и среде 109:99.  Денвер ниже поразе, а на овај је већ навикао. . .  Екипа Николе Јокића поново изгубила. Овог пута од вицешампиона Запада - осми пут у низу.  Шампион може и без Карија, Кавалирси коначно победили некога! Кошаркаши Голден Стејт Вориорса победили су Атланта Хоксе са 110:103 у ноћи између уторка и среде, а Кливлен Кавалирси су остварили тек другу победу ове сезоне.

Кошарка 14.11.2018 | 10:45
Добра партија Јокића, али...
Форма коју су Нагетси приказивали на почетку сезоне када су у првих десет утакмица поражени само од Лос Анђелес Лејкерса је за сада прошлост.

Српски центар Никола Јокић је одиграо 33 минута и одиграо је солидно, али не довољно да се зауставе Крис Пол и Џејмс Харден.

Јокић је убацио 14 поена (6/14) и имао 12 скокова, седам асистенција и две украдене уз три изгубљене лопте. 

Монте Морис је код Нагетса имао 19, а Џамал Мареј и Гери Херис по 15 поена. Код "Ракета" је најефикаснији био Клинт Капела са 24 поена, 22 је додао Харден, а 21 Пол, с тим што је "Брада" имао и 11 асистенција. 

После три минута игре, "гив енд гоу" асистенције Јокића, па онда и тројке Хериса за 7:5, чинило се да ће Нагетси ући у свој препознатљиви нападачки ритам.

Хјустон потом прави серију и стиже до 13:7, што прекида српски центар "зидањем" под кошем и Денвер неколико напада касније преузима вођство.

"Грумење" је предност имало све до почетка друге деонице (40:33), а до полувремена су се екипе смењивале у вођству.

Хуанчо Ернангомес је на старту другог полувремена погодио тројку за +3 своје екипе, али Хјустон тада преузима контролу меча и поенима Ерика Гордона у финишу треће деонице одлази и на +10, 86:76.

Денвер је након тога напао у четвртој четвртини, смањио заостатак, али су "Ракете" одбиле налет и победиле.

Одбрана Нагетса, која је неколико пута ове сезоне "вадила флеке" лоших периода у нападу, овог пута у више наврата није имала правих решења и Хјустон је остварио другу узастопну победу после катастрофалног старта сезоне.

Денвер је трећи са скором 9-5 на Западу, док је Хјустон 12. са шест победа и седам пораза.



После одличног старта сезоне (9-1), Денвер је запао у кризу и у ноћи између уторка и среде доживео четврти узастопни пораз.

Екипа Николе Јокића је осми "везани" пут поражена од Хјустона, резултатом 99:109 (30:27, 25:27, 21:32, 23:23).

Српски центар играо је уобичајено разноврсно за 33 минута на паркету (14 поена, 12 асистенција, 7 скокова) и није успео да са саиграчима прекине лош низ након претходних пораза у дуелима против Мемфиса, Бруклина и Милвокија.

Још непријатније за Нагетсе је то што им је ово био трећи узастопни меч и неуспех пред својим навијачима.

У гостујућем тиму на трећој утакмици у низу није био Кармело Ентони, уз званично образложење да је "болестан". То одсуство није драстично утицало на Хјустон, у чијем се дресу у Денверу истакао центар Клинт Капела са 24 поенаи девет скокова.

Лидер гостију, Џејмс Харден, завршио је меч са 22 поена и 11 асистенција, а плејмејкер Крис Пол убацио је 21. Такође, двоцифрени учинак у Хјустону имала су и крила Џејмс Енис са 16 поена и Пи-Џеј Такер са 12, као и резервни бек Ерик Гордон са 11.

Међу домаћима се посебно истакао резервни плејмејкер Монте Морис, јер је са 19 поена био најбољи стрелац Денвера, који сада има скор 9-5. Са друге стране, Хјустон је на учинку 6-7.

У једној од преостале две утакмице одигране прошле ноћи, повредама десетковани Кливленд је против Шарлота остварио другу победу ове сезоне (113:89).

Кавси су исписали свој скор 2-11 без Кајла Корвера (стопало), Џедија Османа (леђа), Кевина Лава (операција стопала), Џорџа Хила (бутни мишић) и Сема Декера (зглоб). У њиховом одсуству, екипу су предводили Џордан Кларксон са 24 поена и Тристан Томпсон са "дабл-дабл" учинком од 21 поена и 11 скокова.

Неколико сати раније, Голден Стејт је заборавио непријатан пораз против Клиперса и у трећој узастопној утакмици без Стефа Карија савладао Атланту (110:103).

Актуелни шампион суспендовао је свог првог крилног центра Дрејмонда Грина због свађе на клупи са Кевином Дурентом у завршници утакмице против Клиперса. Овог пута "Кеј-Ди" је добио лопту у завршници и у последњем минуту је преломио меч, поготком са дистанце.

Дурент је меч завршио са 29 поена, а Клеј Томпсон додао је 24.

Занимљиво је да је ово била 300. узастопна утакмица у којој је Голден Стејт играо у својој распроданој дворани. То је четврти најдужи активни низ у НБА лиги.

Кевин Дурент и Клеј Томпсон наставили су да доминирају Западом и без Стефа Карија, па после 15. утакмице ове сезоне имају 12 победа и три пораза.

Атланта, која је у реизградњи, тешко да је могла да буде превелики "залогај" за актуелне шампионе НБА лиге, али је имала расположеног Торијана Принса, а има и талентованог Треја Јанга.

Најефикаснији су код "Ратника" били Дурент са 29 поена и Клеј Томпсон са 24, док је споменути Принс убацио 22 за Хоксе. На терену у тиму Вориорса није било ни суспендованог Дрејмонда Грина, али га је добро одменио Јонас Јеребко са по 14 поена и скокова. 

Јанг је очајно шутирао из игре, тек 2 од 12, али и поред тога победник је одлучен тек у последњим минутима утакмице. 

Атланта се добро држала до полувремена и водила после 24 минута са 52:49 након тројке Винса Картера, али је Голден Стејт после одмора преузео вођство које није испуштао скоро до краја. 

Тек у последња три минута Атланта прилази поенима Кента Бејзмора, али онда Дурент при резултату 106:101 погађа можда и кључни шут који је Вориорсе одлепио на 108:101 за рутинску завршницу у последњих минут и по утакмице.

Кливленд Кавалирси победили су Шарлот Хорнетсе у преосталом мечу у ноћи између уторка и среде са 113:89. Кавси су победу обезбедили већ после прве четвртине у којој су убацили Хорнетсима чак 38 поена и водили већ тада +15. 

Најефикаснији је у код победника био Џордан Кларксон са 24 поена, 18 је имао Дејвид Нваба, а по 16 Родни Худ и Колин Секстон. Џереми Лемб је имао 22 у дресу Шарлота, Никола Батум 11, а Кемба Вокер је потпуно заказао са само седам поена и шутем 2/16. 

Шарлот је сада шести на Истоку са скором 7-7, а Кливленд је и даље последњи, 15. са тек две победе и 11 пораза. Ово је прошлосезонском финалисти НБА лиге био први тријумф после пет узастопних пораза. 

Кливленд је претходно победио Атланту, након чега су уследили порази од Денвера, Шарлота, Орланда, Оклахоме и Чикага.

НБА, уторак на среду:

Кливленд Кавалирс – Шарлот Хорнетс 113:89
Денвер Нагетс – Хјустон Рокитс 99:109
Голден Стејт Вориорс – Атланта Хокс 110:103

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар