Dobra partija Jokića, ali...

Hjuston produbio krizu Denvera! Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Hjuston Rokitsa u noći između utorka i srede 109:99.  Denver niže poraze, a na ovaj je već navikao. . .  Ekipa Nikole Jokića ponovo izgubila. Ovog puta od vicešampiona Zapada - osmi put u nizu.  Šampion može i bez Karija, Kavalirsi konačno pobedili nekoga! Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Atlanta Hokse sa 110:103 u noći između utorka i srede, a Klivlen Kavalirsi su ostvarili tek drugu pobedu ove sezone.

Košarka 14.11.2018 | 10:45
Dobra partija Jokića, ali...
Forma koju su Nagetsi prikazivali na početku sezone kada su u prvih deset utakmica poraženi samo od Los Anđeles Lejkersa je za sada prošlost.

Srpski centar Nikola Jokić je odigrao 33 minuta i odigrao je solidno, ali ne dovoljno da se zaustave Kris Pol i Džejms Harden.

Jokić je ubacio 14 poena (6/14) i imao 12 skokova, sedam asistencija i dve ukradene uz tri izgubljene lopte. 

Monte Moris je kod Nagetsa imao 19, a Džamal Marej i Geri Heris po 15 poena. Kod "Raketa" je najefikasniji bio Klint Kapela sa 24 poena, 22 je dodao Harden, a 21 Pol, s tim što je "Brada" imao i 11 asistencija. 

Posle tri minuta igre, "giv end gou" asistencije Jokića, pa onda i trojke Herisa za 7:5, činilo se da će Nagetsi ući u svoj prepoznatljivi napadački ritam.

Hjuston potom pravi seriju i stiže do 13:7, što prekida srpski centar "zidanjem" pod košem i Denver nekoliko napada kasnije preuzima vođstvo.

"Grumenje" je prednost imalo sve do početka druge deonice (40:33), a do poluvremena su se ekipe smenjivale u vođstvu.

Huančo Ernangomes je na startu drugog poluvremena pogodio trojku za +3 svoje ekipe, ali Hjuston tada preuzima kontrolu meča i poenima Erika Gordona u finišu treće deonice odlazi i na +10, 86:76.

Denver je nakon toga napao u četvrtoj četvrtini, smanjio zaostatak, ali su "Rakete" odbile nalet i pobedile.

Odbrana Nagetsa, koja je nekoliko puta ove sezone "vadila fleke" loših perioda u napadu, ovog puta u više navrata nije imala pravih rešenja i Hjuston je ostvario drugu uzastopnu pobedu posle katastrofalnog starta sezone.

Denver je treći sa skorom 9-5 na Zapadu, dok je Hjuston 12. sa šest pobeda i sedam poraza.



Posle odličnog starta sezone (9-1), Denver je zapao u krizu i u noći između utorka i srede doživeo četvrti uzastopni poraz.

Ekipa Nikole Jokića je osmi "vezani" put poražena od Hjustona, rezultatom 99:109 (30:27, 25:27, 21:32, 23:23).

Srpski centar igrao je uobičajeno raznovrsno za 33 minuta na parketu (14 poena, 12 asistencija, 7 skokova) i nije uspeo da sa saigračima prekine loš niz nakon prethodnih poraza u duelima protiv Memfisa, Bruklina i Milvokija.

Još neprijatnije za Nagetse je to što im je ovo bio treći uzastopni meč i neuspeh pred svojim navijačima.

U gostujućem timu na trećoj utakmici u nizu nije bio Karmelo Entoni, uz zvanično obrazloženje da je "bolestan". To odsustvo nije drastično uticalo na Hjuston, u čijem se dresu u Denveru istakao centar Klint Kapela sa 24 poenai devet skokova.

Lider gostiju, Džejms Harden, završio je meč sa 22 poena i 11 asistencija, a plejmejker Kris Pol ubacio je 21. Takođe, dvocifreni učinak u Hjustonu imala su i krila Džejms Enis sa 16 poena i Pi-Džej Taker sa 12, kao i rezervni bek Erik Gordon sa 11.

Među domaćima se posebno istakao rezervni plejmejker Monte Moris, jer je sa 19 poena bio najbolji strelac Denvera, koji sada ima skor 9-5. Sa druge strane, Hjuston je na učinku 6-7.

U jednoj od preostale dve utakmice odigrane prošle noći, povredama desetkovani Klivlend je protiv Šarlota ostvario drugu pobedu ove sezone (113:89).

Kavsi su ispisali svoj skor 2-11 bez Kajla Korvera (stopalo), Džedija Osmana (leđa), Kevina Lava (operacija stopala), Džordža Hila (butni mišić) i Sema Dekera (zglob). U njihovom odsustvu, ekipu su predvodili Džordan Klarkson sa 24 poena i Tristan Tompson sa "dabl-dabl" učinkom od 21 poena i 11 skokova.

Nekoliko sati ranije, Golden Stejt je zaboravio neprijatan poraz protiv Klipersa i u trećoj uzastopnoj utakmici bez Stefa Karija savladao Atlantu (110:103).

Aktuelni šampion suspendovao je svog prvog krilnog centra Drejmonda Grina zbog svađe na klupi sa Kevinom Durentom u završnici utakmice protiv Klipersa. Ovog puta "Kej-Di" je dobio loptu u završnici i u poslednjem minutu je prelomio meč, pogotkom sa distance.

Durent je meč završio sa 29 poena, a Klej Tompson dodao je 24.

Zanimljivo je da je ovo bila 300. uzastopna utakmica u kojoj je Golden Stejt igrao u svojoj rasprodanoj dvorani. To je četvrti najduži aktivni niz u NBA ligi.

Kevin Durent i Klej Tompson nastavili su da dominiraju Zapadom i bez Stefa Karija, pa posle 15. utakmice ove sezone imaju 12 pobeda i tri poraza.

Atlanta, koja je u reizgradnji, teško da je mogla da bude preveliki "zalogaj" za aktuelne šampione NBA lige, ali je imala raspoloženog Torijana Prinsa, a ima i talentovanog Treja Janga.

Najefikasniji su kod "Ratnika" bili Durent sa 29 poena i Klej Tompson sa 24, dok je spomenuti Prins ubacio 22 za Hokse. Na terenu u timu Voriorsa nije bilo ni suspendovanog Drejmonda Grina, ali ga je dobro odmenio Jonas Jerebko sa po 14 poena i skokova. 

Jang je očajno šutirao iz igre, tek 2 od 12, ali i pored toga pobednik je odlučen tek u poslednjim minutima utakmice. 

Atlanta se dobro držala do poluvremena i vodila posle 24 minuta sa 52:49 nakon trojke Vinsa Kartera, ali je Golden Stejt posle odmora preuzeo vođstvo koje nije ispuštao skoro do kraja. 

Tek u poslednja tri minuta Atlanta prilazi poenima Kenta Bejzmora, ali onda Durent pri rezultatu 106:101 pogađa možda i ključni šut koji je Voriorse odlepio na 108:101 za rutinsku završnicu u poslednjih minut i po utakmice.

Klivlend Kavalirsi pobedili su Šarlot Hornetse u preostalom meču u noći između utorka i srede sa 113:89. Kavsi su pobedu obezbedili već posle prve četvrtine u kojoj su ubacili Hornetsima čak 38 poena i vodili već tada +15. 

Najefikasniji je u kod pobednika bio Džordan Klarkson sa 24 poena, 18 je imao Dejvid Nvaba, a po 16 Rodni Hud i Kolin Sekston. Džeremi Lemb je imao 22 u dresu Šarlota, Nikola Batum 11, a Kemba Voker je potpuno zakazao sa samo sedam poena i šutem 2/16. 

Šarlot je sada šesti na Istoku sa skorom 7-7, a Klivlend je i dalje poslednji, 15. sa tek dve pobede i 11 poraza. Ovo je prošlosezonskom finalisti NBA lige bio prvi trijumf posle pet uzastopnih poraza. 

Klivlend je prethodno pobedio Atlantu, nakon čega su usledili porazi od Denvera, Šarlota, Orlanda, Oklahome i Čikaga.

NBA, utorak na sredu:

Klivlend Kavalirs – Šarlot Hornets 113:89
Denver Nagets – Hjuston Rokits 99:109
Golden Stejt Voriors – Atlanta Hoks 110:103

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar