Ђоковић - Зверев за 1/2-финале, али и "рашчишћавање рачуна"!

Новак Ђоковић ће од 15 часова изаћи на терен у другом колу "Густаво Куертен" групе на Завршном мастерсу у Лондону. Његов противник је непредвидиви Саша Зверев.  Ђоковић поподне на терену: За сада је 1:1.  Најбољи тенисер света у Лондону игра меч другог кола завшног турнира сезоне.

Тенис 14.11.2018 | 10:15
Ђоковић - Зверев за 1/2-финале, али и "рашчишћавање рачуна"!
Немац је до сада умео да покаже и вансеријски таленат, али и веома лоше партије.

Док је Новак у првом колу победио Џона Изнера без много трзавица и тако се после пораза у финалу Париза вратио победама, Зверев је био бољи од Марина Чилића.

Ђоковић је са 6:4, 6:3 завршио цео посао са Изнером за сат и петнаест минута, а готово толико је трајао само први сет Немца и Хрвата. 

На крају, присебнији је био Саша који је победио 7:6, 7:6, па би победа у другом колу и Ђоковићу и Звереву значила пролаз у полуфинале Завршног мастерса. 

Србин је без обзира на исход овог турнира обезбедио прво место на крају године, након што се Рафаел Надал повукао са турнира у Паризу претпрошле недеље, али је српски играч више пута у последње време нагласио да му је циљ што већи број титула. 

Вратио им се после скоро две године посртања, борбе са самим собом и повредама, а током тог периода је и Зверев успео да га победи у финалу Мастерса у Риму. 

Ђоковић се реванширао у Шангају пре месец дана, када је тријумфовао са 2-0, па 31-годишњи Новак и десет година млађи Александар сада имају скор 1-1 у званичним мечевима. 

На старту АТП финала у Лондону, Новак Ђоковић је показао снагу и одличну форму, победивши Џона Изнера у два сета.  

Ове среде, пред првим тенисером света је нови изазов - дуел против немачког тенисера Александра Зверева, петопласираног на АТП листи.

Зверев је у првом колу шести пут у низу савладао хрватског ривала Марина Чилића, чиме је направио добар увод у данашњи меч против Ђоковића, заказан за 15 часова.

Србин и Немац руског порекла играли су до сада два пута и обојица су остварила по тријумф. Ђоковић у Шангају ове године (6:2, 6:1), а Зверев у Риму прошле сезоне (6:4, 6:3).

"Савладао сам га у Шангају недавно, али он тамо није пружио максимум", рекао је Новак у најави овог сусрета. 

"Против Чилића је показао да је у доброј форми. Иако је млад, веома је чврст и већ устаљени тенисер у врху. Радује ме ова игра и мислим да имам добре шансе за победу", додао је Ђоковић, мотивисан за још један наступ.

Од учесника у обе групе, Србин једино са Зверевим има "нерашчишћене" рачуне, јер са свим осталим играчима Новак има позитиван однос победа и пораза, па би то могао да буде мотив више пред дуел са Сашом. 

Вечерњи термин у среду је резервисан за Изнера и Чилића. У другој, "Лејтон Хјуит" групи, Кевин Андерсон је победио Кеија Нишикорија у уторак са 6:0, 6:1, а Федерер Доминика Тима са 6:2, 6:3.

Скор Ђоковића са свих седам играча са Завршног мастерса:

1-1 Александер Зверев
25-22 Роџер Федерер
16-2 Марин Чилић
15-2 Кеи Нишикори
9-2 Џон Изнер
7-1 Кевин Андерсон
5-2 Доминик Тим

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар