Đoković - Zverev za 1/2-finale, ali i "raščišćavanje računa"!

Novak Đoković će od 15 časova izaći na teren u drugom kolu "Gustavo Kuerten" grupe na Završnom mastersu u Londonu. Njegov protivnik je nepredvidivi Saša Zverev.  Đoković popodne na terenu: Za sada je 1:1.  Najbolji teniser sveta u Londonu igra meč drugog kola zavšnog turnira sezone.

Tenis 14.11.2018 | 10:15
Đoković - Zverev za 1/2-finale, ali i "raščišćavanje računa"!
Nemac je do sada umeo da pokaže i vanserijski talenat, ali i veoma loše partije.

Dok je Novak u prvom kolu pobedio Džona Iznera bez mnogo trzavica i tako se posle poraza u finalu Pariza vratio pobedama, Zverev je bio bolji od Marina Čilića.

Đoković je sa 6:4, 6:3 završio ceo posao sa Iznerom za sat i petnaest minuta, a gotovo toliko je trajao samo prvi set Nemca i Hrvata. 

Na kraju, prisebniji je bio Saša koji je pobedio 7:6, 7:6, pa bi pobeda u drugom kolu i Đokoviću i Zverevu značila prolaz u polufinale Završnog mastersa. 

Srbin je bez obzira na ishod ovog turnira obezbedio prvo mesto na kraju godine, nakon što se Rafael Nadal povukao sa turnira u Parizu pretprošle nedelje, ali je srpski igrač više puta u poslednje vreme naglasio da mu je cilj što veći broj titula. 

Vratio im se posle skoro dve godine posrtanja, borbe sa samim sobom i povredama, a tokom tog perioda je i Zverev uspeo da ga pobedi u finalu Mastersa u Rimu. 

Đoković se revanširao u Šangaju pre mesec dana, kada je trijumfovao sa 2-0, pa 31-godišnji Novak i deset godina mlađi Aleksandar sada imaju skor 1-1 u zvaničnim mečevima. 

Na startu ATP finala u Londonu, Novak Đoković je pokazao snagu i odličnu formu, pobedivši Džona Iznera u dva seta.  

Ove srede, pred prvim teniserom sveta je novi izazov - duel protiv nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva, petoplasiranog na ATP listi.

Zverev je u prvom kolu šesti put u nizu savladao hrvatskog rivala Marina Čilića, čime je napravio dobar uvod u današnji meč protiv Đokovića, zakazan za 15 časova.

Srbin i Nemac ruskog porekla igrali su do sada dva puta i obojica su ostvarila po trijumf. Đoković u Šangaju ove godine (6:2, 6:1), a Zverev u Rimu prošle sezone (6:4, 6:3).

"Savladao sam ga u Šangaju nedavno, ali on tamo nije pružio maksimum", rekao je Novak u najavi ovog susreta. 

"Protiv Čilića je pokazao da je u dobroj formi. Iako je mlad, veoma je čvrst i već ustaljeni teniser u vrhu. Raduje me ova igra i mislim da imam dobre šanse za pobedu", dodao je Đoković, motivisan za još jedan nastup.

Od učesnika u obe grupe, Srbin jedino sa Zverevim ima "neraščišćene" račune, jer sa svim ostalim igračima Novak ima pozitivan odnos pobeda i poraza, pa bi to mogao da bude motiv više pred duel sa Sašom. 

Večernji termin u sredu je rezervisan za Iznera i Čilića. U drugoj, "Lejton Hjuit" grupi, Kevin Anderson je pobedio Keija Nišikorija u utorak sa 6:0, 6:1, a Federer Dominika Tima sa 6:2, 6:3.

Skor Đokovića sa svih sedam igrača sa Završnog mastersa:

1-1 Aleksander Zverev
25-22 Rodžer Federer
16-2 Marin Čilić
15-2 Kei Nišikori
9-2 Džon Izner
7-1 Kevin Anderson
5-2 Dominik Tim

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar