Смјену савјетнице тражи Меланија

Прва дама САД Меланија Трамп затражила је да Бијела куц́а прекине сарадњу са замјеницом савјетника за националну безбједност Миром Рикардел.

Свијет 14.11.2018 | 08:09
Смјену савјетнице тражи Меланија
То је изјавила портпаролка канцеларије прве даме Стефани Гришам.

Иначе, Рикарделова, рођена као Радиеловиц́, поријеклом је Хрватица, а за замјеницу америчког савјетника за националну безбједност Џона Болтона именована је раније ове године.

"Став канцеларије прве даме је да она више не заслужује част да служи у Бијелој куц́и", рекла је Гришамова, а преноси Ројтерс.

Она је на тај начин одговорила на наводе да амерички предсједник Доналд Трамп планира да смијени Рикарделову, након њеног сукоба са Меланијом Трамп.

Од 1989. до 1996. године Рикарделова је била помоц́ница лидера републиканаца у Сенату САД Боба Дола, а због хрватског порекла оптуживали су је да покушава да утиче на Дола да заузме антисрпски став, пренио је Тањуг.

Како се наводи на Википедији, Рикарделова се на „почетку рата у Хрватској и БиХ истакла као једна од главних лобисткиња за хрватске интересе у Вашингтону, уско сарађујуц́и са Гојком Шушком, Јосипом Манолиц́ем и другим хрватским политичарима“.

(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

петер

14.11.2018 08:04

Тако треба. Меланија је мудра жена. Склањај србомрзце и доведи нормалне карактерне личности.

ОДГОВОРИТЕ