Smjenu savjetnice traži Melanija

Prva dama SAD Melanija Tramp zatražila je da Bijela kuća prekine saradnju sa zamjenicom savjetnika za nacionalnu bezbjednost Mirom Rikardel.

Svijet 14.11.2018 | 08:09
Smjenu savjetnice traži Melanija
To je izjavila portparolka kancelarije prve dame Stefani Grišam.

Inače, Rikardelova, rođena kao Radielović, porijeklom je Hrvatica, a za zamjenicu američkog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džona Boltona imenovana je ranije ove godine.

"Stav kancelarije prve dame je da ona više ne zaslužuje čast da služi u Bijeloj kući", rekla je Grišamova, a prenosi Rojters.

Ona je na taj način odgovorila na navode da američki predsjednik Donald Tramp planira da smijeni Rikardelovu, nakon njenog sukoba sa Melanijom Tramp.

Od 1989. do 1996. godine Rikardelova je bila pomoćnica lidera republikanaca u Senatu SAD Boba Dola, a zbog hrvatskog porekla optuživali su je da pokušava da utiče na Dola da zauzme antisrpski stav, prenio je Tanjug.

Kako se navodi na Vikipediji, Rikardelova se na „početku rata u Hrvatskoj i BiH istakla kao jedna od glavnih lobistkinja za hrvatske interese u Vašingtonu, usko sarađujući sa Gojkom Šuškom, Josipom Manolićem i drugim hrvatskim političarima“.

(Sputnjik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

peter

14.11.2018 08:04

Tako treba. Melanija je mudra žena. Sklanjaj srbomrzce i dovedi normalne karakterne ličnosti.

ODGOVORITE