Црвена потјерница против Груевског

- МУП Македоније објавио је међународну потерницу за бившим македонским премијером Николом Груевским, који је побегао у Мађарску да би избегао затворску казну.

Регион 14.11.2018 | 07:25
Црвена потјерница против Груевског
Како се наводи у потерници објављеној на сајту МУП, Никола Груевски, који је рођен ; 31. августа 1970. у Скопљу, тражи се због привођења на издржавање казне затвора од две године.

Претходно је министар унутрашњих послова Македоније Оливер Спасовски у једној телевизијској емисији рекао да је кривични суд у Скопљу донео решење о расписивању међународне потернице за Груевским.

Министарство унутрашњих послова Македоније затражило је поподне од суда да донесе то решење након што је од мађарских власти добило потврду да се одбегли бивши македонски премијер Никола Груевски налази у Мађарској и да је у тој земљи затражио политички азил.

Посланик и бивши премијер, за којим је у Македонији расписана потерница, написао је раније данас на Фејсбуку (фацебоок.цом/Нгруевски) да је у Будимпешти и да је од власти Мађарске затражио азил.

Министарство унутрашњих послова Македоније јуче је објавило националну потерницу за Груевским јер се у законском року није јавио на издржавање казне затвора од две године на коју је осуђен због противзаконите куповине луксузног блиндираног "мерцедеса" када је био премијер.

(Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Скептик

14.11.2018 07:06

Прочитати поново вијест али умјесто Никола Груевски, читати Милорад Додик. Има смисла.

ОДГОВОРИТЕ